Poznat datum održavanja ovogodišnjeg Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi Foto: Grad Lepoglave

Poznat datum održavanja ovogodišnjeg Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi

Varaždinske vijesti | 6.2.2020. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Organizacijski odbor 24. Međunarodnog festivala čipke održao je još jedan sastanak na kojem je potvrđeno da će tema ovogodišnjeg Festivala biti "Čipka i umjetnost", a zemlja partner Bugarska. Na sastanku je određen i datum održavanja Festivala koji će i ove godine trajati tri dana, i to od 11. do 13. rujna kada će se u Lepoglavi moći uživati u ljepoti čipke.

Ono što slijedi organizatorima je utvrđivanje liste sudionika koja će i ove godine, s obzirom na broj sudionika i zemalja iz kojih dolaze, zasigurno Međunarodni festival čipke u Lepoglavi promovirati u najveći čipkarski festival ne samo u Europi već i na svjetskoj razini.

- Protekle smo godine uz izlagače iz Europe imali i prilike uživati u izlošcima koji su nam stigli iz Južne Amerike čime smo proširili krug izlagača i van europskog kontinenta. Zahvaljujući tome naš je Festival bio najveći čipkarski festival na svijetu. Želimo da tako bude i ove godine kada ćemo pokazati da čipka, pa tako i naša prekrasna i jedinstvena lepoglavska čipka, pripada i umjetnosti - poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.