Poziv poljoprivrednicima s područja Općine Petrijanec: Osigurajte svoje usjeve i višegodišnje nasade! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Poziv poljoprivrednicima s područja Općine Petrijanec: Osigurajte svoje usjeve i višegodišnje nasade!

VV | 6.5.2021. u 15:37h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Općina Petrijanec poziva sve mještane da i ove godine iskoriste mogućnost osiguranja usjeva po modelu koji se provodi u zadnje tri godine.

- Na području Općine Petrijanec započet će sufinanciranje troškova osiguranja usjeva i višegodišnjih nasada. Temeljem Programa potpora u poljoprivredi na području Općine Petrijanec za 2021. godinu, subvencije koje se ostvaruju iznose 25% za osiguranike usjeva i nasada, osim proizvodnje paprike, krastavaca i patliđana, te osiguranje goveda za rasplod i proizvodnju mlijeka maksimalna ukupna subvencija iznosi 5.000 kuna - navode u Općini Petrijanec.

Radi ostvarivanja prava na subvenciju osiguranja, poljoprivrednici moraju uz potrebnu dokumentaciju ponijeti sa sobom iskaznicu OPG-a, popis parcela s kulturama iz upisnika ili posjedovni list.

Svoje police osiguranja s osiguravajućim kućama koje se bave osiguranjem usjeva i koje s Općinom Petrijanec imaju zaključen ugovor zainteresirani poljoprivrednici mogu zaključiti u Društvenom domu Petrijanec još sutra, 7. svibnja i u srijedu, 12. svbinja od 10 do 17 sati.

Označeno u