Povodom Dana Ivanca održani 20. susreti osoba s invaliditetom RH "Ivanec 2023./Poleg jedne velke gore"

VV | 2.7.2023. u 15:30h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom obilježavanja 629. godišnjice pisanog spomena grada Ivanca i Dana grada Ivanca u Društvenom domu Lančić Knapić organizirani su 20. susreti osoba s invaliditetom Hrvatske „IVANEC 2023" / Poleg jedne velke gore.

Događanje je organizirala Udruga tjelesnih invalida ILO Ivanec, a u njemu je sudjelovala i ekipa UDVDR Ogranak Ivanec / HVIDR-a Ivanec koji su se okitili s tri ekipne medalje.

- Bili smo treći u elektroničkom pikadu, drugi u visećoj kuglani, a najviše nas je obradovalo prvo mjesto u disciplini „Nabaci krug i srce“, s kojom smo se prvi puta susreli. Također, i ovaj su događaj sadržajno oplemenila dva naša člana; hrvatski branitelj i pčelar Marijan Vusić, koji se predstavio sa svojim mednim proizvodima, te hrvatski branitelj i kolekcionar Martin Lukavski, koji je pokazao dio svoje bogate numizmatičke i zbirki sazdanih od više tisuća značaka i kemijskih olovaka.

Iako, bitnije od svih medalja i rezultata je jedno ugodno druženje i međusobno uvažavanje, što smo i rekli našim športskim suparnicama, a od danas i prijateljima iz udruga tjelesnih invalida Bjelovara, Siska, Križevaca, Varaždina, Donje Stubice, Planinarski klub Ivanec…

Zahvaljujemo prijateljima iz Udruge tjelesnih invalida ILO Ivanec što su nam ukazali čast da, zajedno sa 80-ak članova udruga iz spomenutih gradova, nazočimo ovom lijepom događaju - poručili su u UDVDR-u Ivanec.