Potpisani ugovori: Za projekte i programe lepoglavskih udruga 400.000 kuna Foto: Grad Lepoglava

Potpisani ugovori: Za projekte i programe lepoglavskih udruga 400.000 kuna

Varaždinske vijesti | 18.4.2019. u 09:12h | Objavljeno u Našim krajem

Predstavnici organizacija civilnog društva koje su na "Javnom natječaju za financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Grada Lepoglave" ostvarile pravo na financiranje projekata i programa sredstvima iz proračuna Grada Lepoglave, potpisali su s Gradom Lepoglavom ugovore o njihovu korištenju.

Ukupno je potpisano 34 ugovora za čiju je provedbu Grad Lepoglava u 2019. godini izdvojio 400.000 tisuća proračunskih kuna. Potpisivanje ugovora upriličeno je u Gradskoj vijećnici, a nazočili su mu gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić.

- Zadovoljstvo je što na području Grada Lepoglave djeluju brojne udruge koje svojim aktivnostima obogaćuju sredinu i društveni život u našem gradu. Grad Lepoglava svjestan je važnosti udruga i prepoznaje aktivnosti koje udruge provode te s toga podupire njihov rad – poručio je Škvarić zahvalivši pritom svim članovima udruga na trudu i vremenu koje ulažu kako bi udruge djelovale i uspješno provodile svoje projekte i programe.

Škvarić je naglasio da je spomenuti javni natječaj proveden transparentno, da su potpore ostvarili i projekti i programi koje na gradskom području provode udruge koje nisu iz Grada Lepoglave te da će po potpisivanju svih ugovora o financiranju na račune udruga biti uplaćeni iznosi koji su im dodijeljeni temeljem provedenog natječaja.

- Grad Lepoglava ove je godine iz gradskog proračuna za udruge izdvojio gotovo 2 milijuna kuna. Uz 400.000 kuna koje smo udrugama dodijelili putem javnog natječaja, ukupno nešto više od 1.5 milijun kuna dodijeljeno je Zajednici sportskih udruga Grada Lepoglave, Vatrogasnoj zajednici Grada Lepoglave, Crvenom križu te drugim udrugama čije smo rad po zakonu dužni financirati – dodao je Škvarić.

Na trudu i vremenu koji ulažu djelujući kroz udruge, članovima udrugama zahvalio je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Lepoglave, Robert Dukarić.

- Uz to što na gradskom području djeluje toliko udruga, zadovoljni smo i što te udruge pokrivaju široko područje djelovanja. Za njihov rad svake godine izdvajamo sve više sredstava kojima podupiremo aktivnosti koje provode. I nadalje ćemo u budućnosti znati prepoznati njihov kvalitetan rad – istaknuo je Dukarić.

Na potporama bez kojih, kako su istaknuli, ne bi mogli provesti planirane projekte i programe Gradu su zahvalili predstavnici gotovo svih udruga koji su na prigodnoj svečanosti potpisali ugovore o financiranju.