Potpisan ugovor za sanaciju oborinske odvodnje u Strmcu Remetinečkom

VV | 2.4.2021. u 18:40h | Objavljeno u Našim krajem

Gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač, i vlasnik obrta za niskogradnju i nadzor Niskogradnja Veselnik, Mario Veselnik, potpisali su u Novom Marofu ugovor o izvođenju radova na sanaciji, odnosno zacjevljenju, oborinske odvodnje uz nerazvrstane ceste u naselju Strmec Remetinečki.

Ukupna vrijednost radova je 335.812,50 kuna s PDV-om, a rok za završetak radova je dva mjeseca.

Gradonačelnik Jenkač je istaknuo da se intervenira tamo gdje se uoče određeni problemi.

- U proračunu smo imali predviđena sredstva, raspisali smo natječaj i izabrali izvođača. Ovakvim radovima rješavamo problematiku oborinske odvodnje i dižemo razinu komunalne opremljenosti. Moram napomenuti da se ne radi o kanalizaciji, što je potpuno druga stvar - rekao je Jenkač te najavio još neke radove na rješavanju oborinske odvodnje na području Grada Novog Marofa.

- Novokom će na sličan način riješiti i dio oborinske odvodnje u naselju Podevčevo, a po istom principu još nam ostaje i dio naselja Grana gdje imamo problem s klizanjem tla. Tamo moramo zatvoriti dio grabe te riješiti oborinsku odvodnju. U tom dijelu postoji kanalizacija na koju spajamo pa onda završavamo asfaltni dio ceste. S time povećavamo kvalitetu komunalne infrastrukture i dižemo ju na višu razinu - kazao je gradonačelnik Jenkač.

novi_marof_ugovor_strmec_1.JPG

strmec.JPG