Pomoć roditeljima: Općina Cestica plaća Dječji vrtić za mjesec travanj

J.Š./Varaždinske vijesti | 29.3.2020. u 17:35h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Cestica preuzela je na sebe plaćanje dječjeg vrtića za mjesec travanj. Budući da se cestički Dječji vrtić „Zeko” zatvorio zbog pandemije korona virusa, Općina na ovaj način želi rasteretiti roditelje i olakšati im sačuvati kućni budžet u vremenima nesigurne gospodarske sutrašnjice.

Troškovi plaćanja vrtića biti će podmireni za svu djecu, neovisno o kriterijima plaćanja koji su se dosad primjenjivali, a čija djeca neće koristiti usluge tijekom mjeseca travnja.

Za funkcioniranje vrtića pobrinuti će se Općina sama.

Ipak, iako većina roditelja neće koristiti usluge vrtića, Dječji vrtić „Zeko” i dalje, u organiziranim dežurstvima, prima djecu na boravak. U vrtiću će se, kao i dosad, primjenjivati sve mjere propisane zaštite.

- Strategiju pomoći mladim obiteljima nismo donijeli samo na papiru, nego ju rado koristimo u praksi. Kako u dobrim vremenima, tako i u ovim, danas teškim, ali koja će, nadamo se, ubrzo proći i svijet se vratiti u normalu. U međuvremenu, želimo pomoći našim mještanima da krizu što bezbolnije prebrode, osobito onima koji su tek počeli sa zasnivanjem vlastitih obitelji, a sad im je život stavljen na čekanje. Ovo je tek prva mjera, a u skladu s razvojem situacije, spremni smo donositi i nove. Prilagođavati ćemo se situaciji u hodu i niti jedan se građanin Cestice ne treba bojati da će ostati prepušten samome sebi, neovisno o bilo čemu – naglašava načelnik Općine Cestica, Mirko Korotaj.