Podignut šator kod Doma zdravlja u Lepoglavi: građani traže otvaranje ambulante

Varaždinske vijesti | 12.11.2020. u 09:56h | Objavljeno u Našim krajem

Na opetovano traženje Stožera civilne zaštite grada Lepoglave, ispred ambulante Doma zdravlja u Lepoglavi postavljen je šator koji će građanima olakšati čekanje na pregled kod svojih obiteljskih i drugih liječnika, s obzirom na to da se u sam objekt, sukladno epidemiološkim mjerama, još uvijek ne može ući.

Šator je u Lepoglavi podigla ekipa Ravnateljstva civilne zaštite, a posredovao je i Područni ured civilne zaštite Varaždin osiguravši šator i za Dom zdravlja u Ivancu čime se na jedan način proširio pojas u kojem pacijenti mogu čekati na prijem.

- Iako smo morali čekati neko vrijeme, bolje ikad nego nikad da na prijedlog građana osiguramo dodatni prostor kojeg sad mogu koristiti. Nadstrešnica u ambulanti je vrlo mala zbog čega građani nisu bili zaštićeni od kiše ili ljeti od sunca. Sve je to dovodilo do problema njihovog grupiranja i stvaranja gužve na ulazu u ambulantu čekajući na pregled ili prijem. Zahvalni smo što su nam nadležne službe osigurale ovaj šator, ali se iskreno nadamo da će mogućnost ulaska u ambulantu uskoro opet biti otvorena kako bi svi pacijenti mogli koristiti prave čekaonice – istaknuo je načelnik Stožera civilne zaštite grada Lepoglave Hrvoje Kovač.

Iz lepoglavskog Stožera pozivaju građane da odlaske liječnicima u ambulantu kao i narudžbu lijekova dogovaraju telefonskim putem te da na preglede dolaze u dogovorenom terminu kako bi se smanjile gužve na samom ulazu. Također, apelira se i na sve građane da poštuju propisane i preporučene mjere zaštite i samozaštite.