POČINJE COFA Festival otvara europarlamentarka Sunčana Glavak Foto: Ilustracija/Arhiva VV

POČINJE COFA Festival otvara europarlamentarka Sunčana Glavak

VV | 9.7.2022. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem

Od 10. do 15. srpnja Varaždinska županija bit će domaćin Međunarodnog festivala folklora COFA, na kojem će nastupiti folkloraši iz Slovenije, Švidarske, Ukrajine, Hrvatske i po prvi puta iz Amerike i Kolumbije.

Otvorenje festivala je sutra u 19.30 sati na Kapucinskom trgu u Varaždinu, a uz župana Anđelka Stričaka na otvorenju će biti državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak, zamjenica župana Silvija Zagorec i Miroslav Marković ispred Grada Varaždina, a festival će otvoriti Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu.

COFA je međunarodni festival koji prezentira i afirmira nematerijalnu kulturnu baštinu i u užem smislu folklorno stvaralaštvo ne samo kroz uobičajene/klasične sadržaje, nego i kroz suvremenu interpretaciju različitih segmenata nematerijalne kulturne baštine/folklornog stvaralaštva kako bi ih približila senzibilitetu suvremenog čovjeka, odnosno senzibilitetu novih generacija djece i mladih.

Generalni pokrovitelj festivala je Varaždinska županija, dok je pokrovitelj Grad Varaždin, a partner festivala je Udruga SVIMA. Programi za građane su besplatni.

Označeno u