Počeli radovi na cesti od Prigorca do Šumija i izgradnja parkirališta na Rapikovcu Foto: Grad Ivanec

Počeli radovi na cesti od Prigorca do Šumija i izgradnja parkirališta na Rapikovcu

Varaždinske vijesti | 27.9.2018. u 13:07h | Objavljeno u Našim krajem

Počeli su radovi na realizaciji najvećeg ovogodišnjeg ivanečkog infrastrukturnog projekta financiranog iz EU fondova – rekonstrukciji 2,9 kilometara nerazvrstane ceste od Prigorca do Šumija i izgradnji parkirališta na Rapikovcu te nizu pratećih rekonstrukcijskih i modernizacijskih zahvata na kontaktnoj infrastrukturi.

Ukupna vrijednost radova je 4,14 milijuna kuna, a većinu sredstava za realizaciju ovog opsežnog zahvata – 3,65 milijuna kuna - Grad Ivanec je privukao iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i državnog proračuna. Ostatak je osiguran u gradskom proračunu. Temeljem provedenog postupka javne nabave, Grad Ivanec je izvođenje ovog projekta povjerio Colasu Hrvatska d.d. Varaždin.

U povodu početka radova na ovom kapitalnom infrastrukturnom projektu radilište je u utorak, 25. rujna, obišao ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić s pročelnikom Upravnog odjela za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša Stankom Rožmanom i drugim suradnicima iz gradske uprave te na terenu s voditeljem gradilišta Danijelom Levakom razgovarao o tijeku i načinu izvođenja radova.

- Projektom je predviđeno da se postojeća cesta koja vodi od centra naselja do parkirališta Rapikovec rekonstruira i proširi te da se urede oborinska odvodnja i pješačka staza. Ujedno će se uz prometnicu izgraditi i 15 parkirnih mjesta, a novim asfaltom presvući će se i odvojak Strugari 160 metara – izjavio je gradonačelnik.

- Parkiralište Rapikovec je prošireno i ono će se urediti za potrebe parkiranja 50 vozila, čime će se, zajedno s prethodno navedenim parkirnim mjestima, osigurati ukupno 65 parkirnih mjesta za potrebe sve većeg broja posjetitelja, posebice planinara koji se upućuju na vrh Ivančice. S obzirom na to, kao i na činjenicu da je riječ o cesti koja vodi do Izletišta i skijališta Jarki, ona je i u funkciji razvoja turizma – poručio je M. Batinić.

Nadalje, cesta od parkirališta Rapikovec do Izletišta Jarki će se asfaltirati i uz nju urediti oborinska odvodnja, dok će se preostalih 1.900 metara prometnice (do izvorišta Šumi), urediti kao makadamska.

Ugovorni rok za dovršetak radova je godinu dana.

ivanec_-_radovi_1.jpg

ivanec_-_radovi_2.jpg

ivanec_-_radovi_3.jpg

ivanec_-_radovi_4.jpg

Označeno u