Počele pripreme za gradnju Rekreacijskog centra Lančić - Knapić u Ivancu

Napisao/la: -

Na skupu, koji je u organizaciji Grada Ivanca održan u Gradskoj vijećnici 7. veljače, predstavljeno je idejno rješenje budućeg Rekreacijskog centra Lančić – Knapić koji je predviđen na prostoru Matišićevog bajera, odnosno na području prigradskog Mjesnog odbora Lančić - Knapić.

Riješeni imovinsko – pravni odnosi

U sklopu projekta predviđena je gradnja sportskih igrališta, staza i šetnica za rekreacijske potrebe i drugih pratećih sadržaja koji bi omogućili da se ovaj prostor pretvori u prvorazrednu rekreacijsku zonu.

Uz mještane zapadnog gradskog područja koji žive u Lančiću, Knapiću, Vuglovcu, Kaniži i Gečkovcu te u zapadnom dijelu naselja Ivanec, budući centar bio bi otvoren i svim ostalim zainteresiranim rekreativcima.

Uz gradonačelnika Milorada Batinića, njegove zamjenike Čedomira Bračka i Branka Putareka i druge predstavnike gradskih službi, prezentaciji idejnog projekta nazočili su i predstavnici DŠR-a i Mjesnog odbora Lančić – Knapić te Sportskog ribolovnog društva Ivanec.

Okupljenima se uvodno obratila pročelnica za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu Marina Držaić te pojasnila da se idejno rješenje građanima nije moglo predstaviti do kraja 2016., kako se isprva planiralo, a razlog tomu su bili dugotrajni postupci rješavanja imovinsko – pravnih odnosa s vlasnicima nekretnina.

Budući da ih je Grad Ivanec u međuvremenu uspio riješiti i postati vlasnik zemljišta u obuhvatu Matišićevog bajera, samim tim stvoreni su preduvjeti da se krene u realizaciju projekta.

Ozbiljan projekt

Gradonačelnik Batinić naglasio je kako je riječ o ozbiljnom projektu koji zbog specifičnosti zahtijeva uključivanje struke i partnersku suradnju svih onih koji će zajedno raditi na njegovu oživotvorenju. Arhitektica Zdenka Šarolić, direktorica Studija Nexar, nazočnima je detaljno predstavila idejno rješenje Rekreacijskog centra Lančić - Knapić.

Mještani su redom izrazili pozitivno mišljenje o ovome projektu, a zanimale su ih i mogućnosti da se predloženo rješenje proširi i drugim sadržajima (košarkaškim igralištem, igralištem za odbojku na pijesku, zelenom površinom za potrebe seoskih igara i sl.) koji bi im omogućili prihvat većeg broja sudionika, odnosno, da na ovom prostoru održavaju i rekreacijske manifestacije državnog ranga.

Draženko Jakopović, predsjednik SRD-a, društva kojemu je resorno ministarstvo povjerilo gospodarenje bajerom, okupljenima je sugerirao neka korisna rješenja u vezi s uređenjem, ali i zaštitom bajera kao ribolovnog područja.

Naglasio je da SRD neće biti brana aktivnostima na ovomu projektu te Gradu i mještanima ponudio stručnu pomoć i iskustvo. Kako bi se što prije moglo prići nastavku aktivnosti, dogovoreno je da mještani, sportski rekreativci i predstavnici SRD-a s arhitektima iz Studija Nexar što prije obiđu teren, da jasno definiraju svoje želje i potrebe, da odrede namjene pojedinih površina i definiraju obuhvat i dimenzije staza te da arhitektima daju elemente i smjernice za izradu glavnog projekta.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.