PLANINARSKI KLUB IVANEC I službeno otvoreni klupski prostori u objektu u Nazorovoj ulici

Varaždinske vijesti | 6.5.2022. u 15:00h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

S velikim su zadovoljstvom članovi Planinarskog kluba Ivanec u četvrtak, 5. svibnja, u zgradi u ivanečkoj Nazorovoj ulici (bivši Retro) i službeno otvorili svoj novi društveni prostor za rad.

Riječ je o jednom od više prostora koje je Grad Ivanec cjelovitom rekonstrukcijom cijelog tog objekta uredio i dao ih na raspolaganje za rad mladima i udrugama civilnog društva (Klubu mladih Ivanec, KUD-u Rudolf Rajter, ali po potrebi ih koriste i ostale udruge, uključujući i plesne radionice Dječjeg vrtića Ivančice).

Planinari su dodijeljen prostor opremili stolovima, stolcima i policama, ukrasili ga brojnim fotografijama sa svojih najvećih planinarskih pohoda i dobivenim priznanjima te sada priredili i njegovo službeno otvaranje.

-Vlastiti prostori za rad velik su korak za PK Ivanec i kontinuitet stoljetne ivanečke planinarske tradicije. Oni su nam ujedno vjetar u leđa, mjesto naših budućih druženja i okupljanja - izjavio je predsjednik Tomislav Friščić te zahvalio Gradu Ivancu, donatorima i svima koji su ga opremili i namjestili.

Obraćajući se domaćinima, gradonačelnik Milorad Batinić kazao je da je ugodno iznenađen brzinom kojom su planinari uredili prostor.

-Opremili ste ga i uredili po mjeri, tako da omogućuje funkcionalan rad. Sada dolazi na red i vanjsko uređenje okoliša (u suradnji s Klubom mladih i KUD-om R. Rajter), koji treba ozeleniti i obogatiti dodatnim sadržajima, kako bi se stvorilo ugodno vanjsko okruženje za boravak na terasi. Za sve što planirate odraditi javite se u Grad, gradska uprava i dalje će podupirati vaš rad – poručio je gradonačelnik.

U nastavku je druženje okupljenih planinara nastavljeno u ležernijoj atmosferi, uz domjenak i razgovore o predstojećim aktivnostima, među kojima će svakako biti i uključivanje PK Ivanec u proslavu Dana grada.

Galerija slika