PETRIJANEC Završena sanacija i modernizacija nerazvrstanih cesta

VV | 28.12.2021. u 11:31h | Objavljeno u Našim krajem

Ukupna vrijednost radova na sanaciji i modernizaciji cesta na području Općine Petrijanec iznosi 455.583,88 kuna. Ovim projektom modernizirane su i sanirane sljedeće ceste: spojna ceste Ulice braće Radić s cestom D2 u Strmcu Podravskom, Nova ulica u Petrijancu, odvojak Zelendvorske ulice u Petrijancu te nerazvrstana cesta u naselju Donje Vratno – dio, a ukupna dužina tih nerazvrstanih cesta je 1038 metara.

- Planiranim zahvatima osigurao se sigurniji promet svim korisnicima koji u općini žive i svakodnevno koriste ceste. Nerazvrstane ceste koje su bile obuhvaćene u ovom projektu modernizacije u vlasništvu su Općine Petrijanec i napravljena je infrastruktura (vodovod, kanalizacija, strujni priključci) te su to naseljene ulice s nekoliko domaćinstava, osim spojne ceste u Strmcu Podravskom, koja će omogućiti lakši protok prometa i bolju prometnu povezanost s drugim naseljima – istaknuo je načelnik Posavec.

Općina Petrijanec stalno ulaže u modernizaciju i obnovu nerazvrstanih cesta pa je tako u prosincu prošle godine završila sa sanacijom i modernizacijom produžetka Ulice braće Radić u Petrijancu, dio Ulice Matije Gupca u Majerju i Vrtne ulice u Majerju te će i dalje nastaviti ulagati u obnovu nerazvrstanih cesta.