FOTO Velika humanitarna akcija u Petrijancu za Ukrajince, mještani ponovno pokazali veliko srce

VV | 20.4.2022. u 16:00h | Objavljeno u Našim krajem

U Društveno-vatrogasnom domu u Petrijancu jučer je organizirana humanitarna akcija prikupljanja humanitarne pomoći za Černivačku oblast u Ukrajini.

Ova regija, s kojom je Varaždinska županija pobratimljena putem Sporazuma o suradnji sklopljenog 2013. godine, danas je privremeno boravište brojnih Ukrajinaca iz ratnih dijelove te zemlje, a kojima hitno treba pomoć, prije svega u obliku hrane s dužim rokom trajanja. Humanitarnu akciju su organizirali Vatrogasna zajednica Općine Petrijanec, Općina Petrijanec i Kulturno-umjetničko društvo Općine Petrijanec, a odaziv je nadmašio sva očekivanja.

Prikupljala se hrana, higijenski pribor, pelene, dječja hrana, a kamion sa osam paleta robe danas je krenuo prema Ukrajini.

- Mještani naše općine ponovno su pokazali svoje veliko srce. Svima koji su se uključili u ovu našu humanitarnu velilko hvala, posebno vatrogascima i volonterima koji su zaprimali i sortirali robu. Hvala i svim tvrtkama koje su se uključile u ovu humanitarnu akciju, od prijevoznika do onih koji su donirali potrepštine, palete ili nešto treće – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Galerija slika