Osvjetljeni pješački prijelazi za veću sigurnost prometa u Trnovcu i Šemovcu Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Osvjetljeni pješački prijelazi za veću sigurnost prometa u Trnovcu i Šemovcu

Varaždinske vijesti | 31.1.2020. u 11:05h | Objavljeno u Našim krajem

S ciljem povećanja sigurnosti u prometu, posebno najranjivije skupine – pješaka, na području Općine Trnovec Bartolovečki postavljeno je osvjetljenje na tri pješačka prijelaza.

Investicija je to Hrvatskih cesta, kojima načelnik Zvonko Šamec zahvaljuje na vrlo dobroj suradnji.

– Kroz općinu Trnovec Bartolovečki prolazi Podravska magistrala, vrlo prometna cesta. U Šemovcu prolazi kraj osnovne škole, gdje se osvijetljen jedan pješački prijelaz, i to je vrlo važno za naše najmlađe koji idu u školu – ističe Šamec i dodaje da su u Trnovcu osvijetljena još dva pješačka prijelaza.

– Pješački prijelaz na državnoj cesti u Trnovcu, na raskrižju s Varaždinskom ulicom, kod ugostiteljskog objekta Yucatan, značit će veću sigurnost za pješake. Upravo na taj problem često smo upozoravali, kao i naši sumještani. S uređenjem i pješačke staze uz državnu cestu povećat će se sigurnost svih sudionika u prometu – dodaje načelnik.

Osim osvjetljavanja pješačkih prijelaza, Hrvatske ceste uskoro će početi radove na još jednom velikom prometnom zahvatu u Trnovcu. Na raskrižju državne ceste kod Zone Sjever (nekadašnje Slobodne zone) gradit će se, naime, kružni tok.

trnovec_osvjetljavanje_pjesackih_prijelaza_2.jpg

trnovec_osvjetljavanje_pjesackih_prijelaza_3.jpg

trnovec_osvjetljavanje_pjesackih_prijelaza_1.jpg