Osigurana prva sredstva: 1,2 milijuna kuna za izgradnju vrtića u Vidovcu Foto: VV arhiva; Općina Vidovec

Osigurana prva sredstva: 1,2 milijuna kuna za izgradnju vrtića u Vidovcu

Varaždinske vijesti | 1.8.2018. u 15:50h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Vidovec ove je godine uspješno prijavila početak izgradnje novog dječjeg vrtića u Vidovcu na otvoreni Javni poziv Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za što joj je odobreno 1,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a ovih je dana iz Ministarstva stigao i ugovor o sufinanciranju.

Obzirom na kapacitet planiranog novog dječjeg vrtića, radi se o početnim sredstvima za izgradnju.

- Općina Vidovec ima spremnu dokumentaciju za izgradnju dječjeg vrtića još od 2013. godine te smo cijelo vrijeme iščekivali otvaranje podmjere 7.4.1. i sufinanciranje iz Europskih fondova. Iako smo prošle godine među prvima predali projektnu prijavu odmah po otvaranju natječaja, zbog nedostatka financijskih sredstava Ministarstva poljoprivrede naš zahtjev nažalost nije odobren. No, budući da je izgradnja dječjeg vrtića, uz aglomeraciju, naš najvažniji projekt, nismo se dali obeshrabriti, već smo tražili nove načine da krenemo s izgradnjom te smo zahvaljujući otvorenom natječaju Ministarstva demografije to i osigurali - istaknuo je načelnik općine Vidovec Bruno Hranić.

- Planirana je izgradnja i opremanje novog dječjeg vrtića bruto površine 1.228,65 m2 koji će imati mjesta za 120-ero djece uključujući i jaslice pa je logično da ova sredstva nisu dovoljna, no ipak je pozitivan početak. Važno je samo da konačno krenemo s izgradnjom koju naši mještani s nestrpljenjem očekuju. Također, ponovno je otvoren natječaj za podmjeru 7.4.1. na koji još jednom planiramo prijaviti izgradnju i opremanje dječjeg vrtića. Ako nam ni sada zahtjev neće biti odobren, onda će se Općina kreditno zadužiti i sama krenuti u izgradnju, ali i dalje ćemo se javljati na otvorene natječaje naših ministarstava kako bismo ostvarili sufinanciranje - napomenuo je Hranić.

Dodao je da će izgradnja novog dječjeg vrtića započeti 2019. godine, nakon što se provede postupak javne nabave, obzirom da cjelokupna vrijednost izgradnje i opremanja iznosi oko 12 milijuna kuna. Zgrada novog dječjeg vrtića gradit će se uz Osnovnu školu Vidovec sukladno svim pravilima struke i pedagoškim standardima koji će omogućiti znatno kvalitetniji rad s djecom, a po završetku izgradnje ujedno će se otvoriti nova radna mjesta.