Općini Vidovec 480.000 kuna: napokon u izgradnju nogostupa u Školskoj i Nazorovoj ulici

VV | 27.3.2019. u 18:41h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U siječnju ove godine, Općina Vidovec prijavila je projekt iz područja sigurnosti cestovnog prometa na području Republike Hrvatske za 2019. godinu koji se odnosi na izgradnju nogostupa i oborinske odvodnje dijela Školske ulice i Ulice Vladimira Nazora u Vidovcu.

Ovih je dana iz MUP-a stigla vijest da je projekt odobren te da će Općina Vidovec za sanaciju opasnog mjesta dobiti 480.000 kuna bespovratnih sredstava.

- Na području naše općine definitivno postoji potreba za izgradnjom nogostupa u dijelu Školske ulice i Ulice Vladimira Nazora u Vidovcu, a to potvrđuje i dobiveno mišljenje PU varaždinske koje potvrđuje postojanje ugroze prometne sigurnosti cestovnog prometa pješaka na toj dionici. U tom dijelu pojačan je promet osobnih vozila i autobusa zbog blizine Osnovne škole Vidovec, ali i školske sportske dvorane koja često ima veliki broj posjetitelja na utakmicama i drugim društvenim događanjima. Potreba za izgradnjom nogostupa još je i veća jer će pokraj postojeće Osnovne škole Vidovec uskoro započeti izgradnja dječjeg vrtića te ćemo sada imati jednu zaokruženu odgojno-obrazovnu cjelinu - rekao je općinski načelnik Bruno Hranić.