Općina Vinica postaje centar vatrogastva - 23 nova vatrogasca na osposobljavanju u Vinici

VV | 26.3.2023. u 10:38h | Objavljeno u Našim krajem

U organizaciji Vatrogasne zajednice Varaždinske županije traju brojna stručna usavršavanja vatrogasaca.

Jedno od takvih osposobljavanja završilo je u subotu 11.  ožujka u Vinici. Osposobljavanje za zvanje vatrogasac završila su 23 polaznika iz sjeverozapadnog dijela Varaždinske županije.

Tako je Vatrogasna zajednica Općine Vinica bogatija za 6 novih vatrogasaca, VZO Cestica za 4, VZO Petrijanec za 6, DVD Svibovec Podravski za 3, DVD Donja Voća za 3 i DVD Nedeljanec - Prekno za 1 novog vatrogasca.

Osposobljavanje je započelo 07. siječnja uz uvodno predavanje koje je održao županijski vatrogasni zapovjednik Željko Nagy.

Polaznici osposobljavanja nova znanja primili su od iskusnih predavača iz sedam predmeta, koja su im održali Ivica Lazar, Stjepan Hrgar, Božidar Horvat, Marijan Ožinger, Vanja Lončar, Miroslav Kelemenić i Vlado Hip.

Polaznicima je u ime predavača zahvalio Vlado Hip, koji je proglasio najbolje polaznike osposobljavanja Patriciju Hip i Mihaela Vincekovića, koji su osposobljavanje završila s prosjekom 5,0.

U ime domaćina obratio se predsjednik VZO Vinica Ivica Lazar, koji je zahvalio predavačima koji su uspjeli održati tečaj u skladu sa pravilnikom o osposobljavanju, te je čestitao i svim polaznicima koji su postali novi vatrogasci.

- Izuzetno sam ponosan da se tradicija vatrogastva u Općini Vinica nastavlja te čestitam svim novim osposobljenim vatrogascima. Novi vatrogasni centar u kojeg smo uložili preko milijun kuna te otvorili početkom godine, postaje centar obuke vatrogastva za svu našu regiju, što me jako veseli - izjavio je načelnik Općine Vinica dr. sc. Branimir Štimec, prof.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci