Načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac Foto: Dražen Novosel

Općina Vinica dobila Odluku o dodjeli EU sredstava u sklopu projekta „PRŠI“

| 26.6.2020. u 16:14h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Vinica ovih je dana dobila Odluku o dodjeli EU sredstava u iznosu od 64.570.269,81 kn u sklopu projekta Razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa - „PRŠI“. Nositelj projekta koji ukupno iznosi 100 milijuna kuna je Općina Donja Voća, dok su partneri Općina Bednja, Klenovnik, Maruševec, Cestica, Petrijanec, Vinica te grad Lepoglava.

Važno je naglasiti kako od sredstava u iznosu od 36 milijuna kuna koja moraju osigurati partneri u projektu, ministarstvo Regionalnog razvoja i fondova EU osigurava 85%, odnosno 30,6 milijuna kuna, dok preostali iznos od 5,4 milijuna kuna otpada na osam jedinica lokalne samouprave.

- Ovim projektom ispraviti će se nepravda koju je napravio tadašnji župan Štromar, jer je nažalost u sklopu županijskog projekta širokopojasnog interneta isto napravljeno samo za „neke“ općine i gradove u županiji. Mi ćemo tako konačno riješiti pitanje brzine te jačine interneta uz primjene svih novih IT tehnologija, bez kojih normalno neće biti moguće funkcionirati te poslovati kako u općinskim službama, školstvu tako i u poduzetništvu i obrtništvu ali i u privatnom životu na sve zahtjevnijem globalnom tržištu - izjavio je načelnik općine Vinica Marijan Kostanjevac.