Općina Vidovec poljoprivrednicima sufinancira troškove zakupa prodajnog mjesta na tržnicama Foto: VV arhiva / ilustracija

Općina Vidovec poljoprivrednicima sufinancira troškove zakupa prodajnog mjesta na tržnicama

Varaždinske vijesti | 4.4.2019. u 08:22h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Vidovec od ove godine kreće s još jednom mjerom poticaja za poljoprivrednike. Prema odluci Općinskog vijeća sa sjednice početkom ožujka, uz program osiguranja poljoprivrednih usjeva i nasada, od ove godine Općina Vidovec će poljoprivrednicima sa svog područja, koji prodaju vlastite poljoprivredne proizvode na tržnicama unutar i izvan Varaždinske županije, sufinancirati troškove zakupa prodajnog mjesta na tržnicama.

Pravo na sufinanciranje troškova zakupa prodajnog mjesta na tržnicama imaju poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, sa sjedištem odnosno prebivalištem na području općine Vidovec i koja prodaju vlastite poljoprivredne proizvode na tržnicama unutar i izvan Varaždinske županije.

Iznos sufinanciranja je 300 kuna godišnje po pojedinom korisniku prodajnog mjesta, pod uvjetom da ima rezervirano prodajno mjesto na tržnici najmanje tri mjeseca tijekom godine. Zahtjev za sufinanciranje troškova zakupa prodajnog mjesta s pripadajućom dokumentacijom podnosi se Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Vidovec.