Općina Vidovec dijeli besplatne kućne kompostere Foto: Općina Vidovec

Općina Vidovec dijeli besplatne kućne kompostere

Varaždinske vijesti | 18.7.2023. u 10:37h | Objavljeno u Našim krajem

U svrhu poticanja mještana na odvojeno sakupljanje komunalnog otpada, Općina Vidovec javila se na otvoreni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

U sklopu projekta "Poticanje mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada u Općini Vidovec" održana je edukativna predstava "Koprivko spašava planet" za polaznike dječjeg vrtića Škrinjica i učenike 1.-4. razreda OŠ Vidovec i PŠ Nedeljanec o mjerama sprečavanja nastanka otpada, odvojenog sakupljanja otpada i njegove obrade.

U sklopu istog projekta nabavljeni su i komposteri za biootpad koji se besplatno dijele kućanstvima, a koji omogućavaju brži proces kompostiranja i moguće ih je upotrebljavati za više od 30% otpada iz kućanstva.

Mještani koji su zainteresirani za besplatni kućni komposter mogu se javiti Općini Vidovec na broj 042/741-201. Broj kompostera je ograničen.

Projekt ukupne vrijednosti 5.646,60 EUR sufinanciran je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu 2.258,64 EUR (40%). Preostalih 3.387,96 EUR (60%) financira se iz općinskog proračuna.