Općina Veliki Bukovec: Osigurali nagrade najboljim učenicima i njihovim mentorima Foto: Općina Veliki Bukovec

Općina Veliki Bukovec: Osigurali nagrade najboljim učenicima i njihovim mentorima

Varaždinske vijesti | 30.5.2019. u 16:10h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Veliki Bukovec nagradit će najboljeg učenika Osnovne škole Veliki Bukovec, ali i sve one učenike koji su zahvaljujući svojim znanjem sudjelovali na županijskim i državnim natjecanjima. Odluka je to svih vijećnika Općinskog vijeća donijeta na sjednici održanoj u utorak.

Naime, budući da se približava kraj školske godine, Općina će odati priznanje najboljem učeniku ili učenici, a nagrada je prijenosno računalo. Prijedlog tko je najbolji dat će sama škola. Također, vijeće je donijelo odluku i da se novčanim iznosom nagrade osnovnoškolci s područja Općine koji su sudjelovali na županijskim i državnim natjecanjima bez obzira na uspjeh koji su postigli. Nagradit će se i njihovi mentori.

Uz odluke o nagrađivanju istaknutih učenika jedna od glavnih točaka dnevnog reda bila je i rasprava o financijama odnosno izvršenju proračuna za prošlu godinu koje je također dobilo potporu svih vijećnika. Naime, ukupni prihodi proračuna u prošloj godini iznosili su 3,96 milijuna kuna dok su rashodi bili na razini 3,92 milijuna.

- Općina Veliki Bukovec jako je dobro poslovala u prošloj godini i jako je dobro planirala svoje financije. To dokazuje ostvarenje plana proračuna, i na prihodovnoj i rashodovnoj strani, od gotovo 99 posto. Budući da je općina u 2017., a i prošle godine, ostvarila višak prihoda, ukupan višak od 491 tisuće kuna koristit će se za podmirenje tekućih izdataka Općine Veliki Bukovec u ovoj godini - pojasnio je načelnik, HSS-ov Franjo Vrbanić te još jednom naglasio da je proračun realno planiran.

Također, vijećnici su jednoglasno prihvatili odluku o donošenju Procjene rizika od velikih nesreća za Općinu Veliku Bukovec. Riječ je o dokumentu koji precizno predviđa postupanja i način djelovanja u slučaju velikih nesreća.

veliki_bukovec_vrbanic.JPG

veliki_bukovec_vijece.JPG

os_veliki_bukovec_1.JPG