Općina Trnovec Bartolovečki: Podijeljene naknade za novorođenu djecu Foto: Trnovec Bartolovečki

Općina Trnovec Bartolovečki: Podijeljene naknade za novorođenu djecu

Varaždinske vijesti | 2.8.2019. u 15:08h | Objavljeno u Našim krajem

U drugoj ovogodišnjoj podjeli naknada u petak su u prostorijama Općine Trnovec Bartolovečki financijsku pomoć primili roditelji 16 novorođenih.

Iznos naknade za novorođene u Općini Trnovec Bartolovečki je 2.000 kuna za svako prvo i drugo dijete u obitelji te po 500 kuna više za svako treće i sljedeće dijete. Za drugu ovogodišnju podjelu naknada iz proračuna je izdvojeno 32.500 kuna. Podsjetimo da su već u travnju, pri prvoj ovogodišnjoj podjeli, naknade primili roditelji 12 beba.

Novčanu naknadu Općina Trnovec Bartolovečki redovito isplaćuje kako bi se olakšali prvi mjeseci u životu najmlađih stanovnika općine, koji su često financijski i najzahtjevniji. Uručujući naknade, roditeljima je na prinovama u obitelji čestitao općinski načelnik Zvonko Šamec.

- To je prvi dio ulaganja u budućnost naše općine, a kasnije se nastavlja kroz predškolu, školu i fakultetsko obrazovanje. Već 17 godina imamo rano učenje informatike u osnovnim školama u Šemovcu i Trnovcu, više od deset godina produženi boravak u obje škole. To su najljepši trenuci rada načelnika kad uručujemo potpore za novorođenčad, kad se družimo s djecom u predškoli, kad primamo nagrađene učenike i kad dajemo potpore studentima koje smo povećali - rekao je načelnik Šamec.

Novčanu je naknadu za svoju drugu bebu, Nikol, dobila i Nikolina Vincek.

- Ovakva novčana potpora puno znači. Djeci uvijek nešto treba i s ovim novcem ćemo nabaviti nešto za nju. Inače, jako smo zadovoljni životom u Trnovcu. Mislim da je to mali grad, sve imamo - kazala je majka Nikolina.
Načelnik je spomenuo da se razmišlja o povećanju kapaciteta vrtića.

- Od ove godine velik je pritisak na smještajne kapacitete u vrtićima, pogotovo na jasličke skupine. Imamo visoku zaposlenost i većinom oboje roditelja radi. Ove godine ulažemo 800 tisuća kuna u energetsku obnovu dječjeg vrtića, a s projektantima tražimo što možemo hitno napraviti da se smještajni kapaciteti u vrtiću povećaju da obuhvatimo svu djecu na području općine - dodao je Šamec.

Prošle je godine u Općini Trnovec Bartolovečki rođeno 55 bebe, a dvije prethodne godine po 56.