Općina Trnovec Bartolovečki isplatila nove naknade za novorođene Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Općina Trnovec Bartolovečki isplatila nove naknade za novorođene

| 11.5.2020. u 09:56h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Roditeljima 10 novorođenih na području Općine Trnovec Bartolovečki isplaćene su naknade za koje su sredstva osigurana u općinskom proračunu, a kako bi im se olakšali prvi mjeseci u životu njihove djece, koji su često financijski i najzahtjevniji.

Riječ je o prvoj ovogodišnjoj isplati jednokratnih novčanih pomoći. Zbog epidemije koornavirusa izostao je tradicionalni susret s roditeljima i djecom u općinskim prostorijama. Za njega će biti prilike kada to epidemiološki uvjeti dopuste. Naknade su roditeljima novorođenih isplaćene na njihove račune.

U ovoj prvoj ovogodišnjoj isplati naknada radi se o ukupno 25 tisuća kuna – po 2.000 kuna za osam bebe, te 4.000 kuna i 5.000 kuna za po jednu bebu.

Naknade za novorođene jedan su dio sredstava koja Općina Trnovec Bartolovečki u proračunu planira za najmlađe mještane. Načelnik Zvonko Šamec podsjeća da ih se prati i sufinanciranjem boravka u dječjem vrtiću te školskih programa, kao i stipendijama.

- Ovom prilikom poručujem roditeljima da je naknada za novorođene početak pomoći Općine u brizi za naše najmlađe mještane - naglasio je Šamec.

U 2019. godini u Općini Trnovec Bartolovečki rođena je 51 beba.

trnovec_bebe_samec.JPG