U Petrijancu održan Sajam tradicija uz velik broj izlagača jer tradiciju treba čuvati!

VV | 4.7.2022. u 14:14h | Objavljeno u Našim krajem
Održan je sajam tradicija u Petrijancu. Brojne udruge, uz domaće - Udrugu Umirovljenika Općine Petrijanec i Tilia Nova- Udruga za pomoć lokalnoj zajednici (Nova ves u srcu) - predstavili su dio rukotvorina koje rade kroz godine djelovanjem u udruzi.

- Tradicija je bila u središtu naše pažnje i ovog Petrova na proštenju. Razmišljajući o tradiciji, čini se kako je o tradiciji sve rečeno, obzirom na broj sajmova, društava, obrta i individualaca koji tradiciju stavljaju u središte svojeg djelovanja u našoj županiji. No, tradicija su prije svega vrijednosti koje oblikuju obitelj, a kasnije i društvo. Pri spomenu tradicije naslućuju se osjećaji ponosa, poštovanja i pripadanja. Prepoznajemo je u običajima, prošlosti i korijenima. Tradicija je važna jer se iz nje razvija kultura. Stoga ju trebamo njegovati i štititi. Kako tradicija ne bi ostala nešto čega se s nostalgijom prisjećamo, izlagači sajma još su je jednom došli pokazati, uobličenu u jedinstvenim rukotvorinama i domaćim proizvodima. Posjetitelji sajma imali su jedinstvenu priliku uživati u oblicima, bojama, okusima i mirisima tradicije kao neiscrpne inspiracije. Zahvalni svim sudionicima sajma, upućujemo pozivnicu na tradicijski sajam sljedeće godine - rekao je načelnik općine Petrijanec Željko Posavec

Na ovogodišnjem sajmu tradicija sudjelovale su sljedeće udruge: Udruga umirovljenika Općine  Petrijanec, Tilia Nova- Udruga za pomoć lokalnoj zajednici(Nova Ves u srcu), Udruga žena “Maruša”, Udruga za očuvanje starih obićaja “Črepičar”, Udruga žena “Preslica” a općina je dala priliku da se predstave i sljedeće udruge:  Društvo distrofičara, invalida, dječje i cerebralne paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina, Bedem ljubavi, Udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije” Zipka” i izložba proizvoda od meda Udruge “Pčelarstvo online”. Svi oni na neki način djeluju i dio svojih programa izvode na području općine Petrijanec.

Svaka udruga primila je Zahvalnicu za sudjelovanje na ovogodišnjem sajmu tradicija.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci