Općina Petrijanec nastavlja s modernizacijom i sanacijom nerazvrstanih cesta Foto: Općina Petrijanec

Općina Petrijanec nastavlja s modernizacijom i sanacijom nerazvrstanih cesta

Varaždinske vijesti | 14.3.2021. u 08:01h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u srpnju 2020. godine za projekt „Sanacija i modernizacija nerazvrstanih cesta u naseljima Strmec Podravski i Petrijanec“ odobrilo je 100.000 kuna. Realizacija je to iz Programa za poboljšanje infrastrukture na koji je Općina Petrijanec prijavila spomenuti projekt 21. svibnja 2020. godine.

Ugovor o sufinanciranju s Ministarstvom potpisan je u srpnju 2020. godine, a u listopadu 2020. je izabran najpovoljniji izvođač radova – Niskogradnja Huđek iz Majerja. Ukupna vrijednost radova iznosi 455.616,81 kunu.

Kroz ovaj projekt obuhvaćena je modernizacija i sanacija spojne ceste Ulice braće Radić s cestom D2 u Strmcu Podravskom, Nova ulica u Petrijancu, odvojak Zelendvorske ulice u Petrijancu, a ukupna dužina tih nerazvrstanih cesta je 1038 metara. Planiranim zahvatima osigurat će se sigurniji promet svim korisnicima koji u općini žive i svakodnevno koriste ceste.

- Nerazvrstane ceste koje su u ovom projektu modernizacije u vlasništvu su Općine Petrijanec i napravljena je infrastruktura, vodovod, niskonaponska mreža struje i kanalizacija (osim u Novoj ulici u Petrijancu), te su to naseljene ulice s nekoliko domaćinstava, osim spojne ceste u Strmcu Podravskom, koja će omogućiti lakši protok prometa i bolju prometnu povezanost s drugim naseljima. Što se tiče projekta Aglomeracije (kanalizacije) i sanacije prometnica molim još malo mještane za strpljenje u stalnoj smo koordinaciji sa izvođačima i taj će se dio uskoro vratiti u prvobitno stanje ulica na zadovoljstvo svih – istaknuo je načelnik Posavec.

Podsjetimo, Općina Petrijanec je u prosincu prošle godine završila sa sanacijom i modernizacijom produžetka Ulice braće Radić u Petrijancu, dio Ulice Matije Gupca u Majerju i Vrtne ulice u Majerju ukupne dužine 1,1 km te se nastavlja ulagati u modernizaciju i obnovu nerazvrstanih cesta na području općine.

Nova_ulica_u_Petrijancu_13032021_1.jpg

Nova_ulica_u_Petrijancu_13032021_2.jpg

Nova_ulica_u_Petrijancu_13032021_3.jpg

Označeno u