Općina Maruševec intenzivno radi na izradi Strategije razvoja

U prostorijama Općine Maruševec protekli je četvrtak održan prvi sastanak Partnerskog odbora za izradu Strategije razvoja Općine Maruševec za razdoblje 2015. – 2020. godine.

Uz općinske vijećnike, sastanku su prisustvovali i predstavnici udruga koje djeluju na području općine, gospodarstvenici te predstavnici javnih ustanova i javnih poduzeća. Izrada Strategije razvoja Općine Maruševec povjerena je Agenciji za razvoj Varaždinske županije.

Strategija je temeljni strateški i razvojni dokument kojim će se omogućiti definiranje razvojnih potreba, usuglašavanje razvojnih prioriteta i jasno identificiranje projekata usmjerenih na društveno-gospodarski razvoj Općine.

Nakon uvodnog izlaganja načelnika Ivana Šagija, predstavnice AZRE predstavile su cjelokupni proces i način izrade Strategije s osvrtom na osnovnu analizu stanja na području općine. Nakon toga obrazložena je SWOT analiza, odnosno identificiranje snaga, slabosti, prilika i prijetnji te prijedlog vizije, ciljeva, prioriteta i mjera razvoja Općine Maruševec. Članovi partnerskog odbora aktivno su se uključili u rad skupa i iznosili svoje stavove, primjedbe i prijedloge te tako dali svoj aktivni doprinos kreiranju budućih razvojnih pravaca u Strategiji.

Svim članovima Partnerskog odbora omogućeno je da do 31. svibnja putem ispunjavanja obrazaca za prijavu razvojnih projekata predlože projekte koji će se moći planirati u ovome strateškom dokumentu, a Općina Maruševec dopunit će Strategiju s dodatnim potrebnim podacima.

Nakon što se prikupe projektni prijedlozi i dokument Strategije uskladi sa prikupljenim i iznijetim prijedlozima, primjedbama i podacima održati će se drugi sastanak Partnerskog odbora.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.