Općina Ljubešćica kreće u nabavu 950 spremnika za odvojeno prikupljanje otpada

Varaždinske vijesti | 15.9.2022. u 17:17h | Objavljeno u Našim krajem

Općini Ljubešćica odobrena su sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje poticanja mjere za odvojeno sakupljanje komunalnog otpada i to u iznosu od 203.593,50 kuna.

Radi se o nabavi 475 komada plastičnih kanti zapremine 120 litara žute boje za plastiku i 475 komada plastičnih kanti zapremine 120 litara plave boje za papir, 2 seta po 3 kante u obliku životinjica za selektivni otpad za postavu kod dječjeg vrtića i dječjeg igrališta, te 5 dvodijelnih koševa za selekciju otpada (2x60litara) za postavu na javne površine, te za edukcije koje će doprinijeti podizanju svijesti građana o mjerama sprečavanja nastanka otpada, odvojenog sakupljanja komunalnog otpada i njegove obrade.

Ukupna vrijednost projekta je 339.322,50 kuna s PDV-om, od čega Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira 60% procijenjenih i opravdanih troškova projekta, preostala sredstava osigurana su u proračunu Općine Ljubešćica za 2022.godinu.

Nabavom spremnika svakom kućanstvu će se omogućiti da odvaja otpad na mjestu nastanka, čime ćemo postići učinkovitije gospodarenje otpadom u skladu s osnovnim načelima Zakona o zaštiti okoliša i Zakona o održivom gospodarenju otpada.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci