Općina Donja Voća obilježila završetak VRO „Bljesak“

vv | 6.5.2024. u 09:54h | Objavljeno u Našim krajem

Završetak VRO „Bljesak“ ove subote, 04.05.2024., obilježili su članovi udruge branitelja „Voća“, pod vodstvom načelnice Sanje Kočet, u suradnji s Klubom varaždinskih branitelja 1991- 1995 Varaždin, Udrugom SJP PU Varaždin „RODA“, HVIDR-om Pakrac te s Časničkim zborom Pakrac-Lipik. VRO „Bljesak“ završila je 04.05.1995. godine upravo u Pakracu predajom srpske 51. brigade 18. banjalučkog korpusa s 1500 pripadnika i 2500 osoba lokalnog srpskog stanovništva.

Zajedničko obilježavanje 29.godišnjice završetka VRO 'Bljesak' u Pakracu omogućeno je kroz zajednički projekt pod nazivom „Pobjeda u srcu zapadne Slavonije“, na inicijativu predsjednika Kluba varaždinskih branitelja 1991-1995. g. Vladimira Leskovara. Osnovni cilj projekta jest, kroz zajedničko djelovanje projektnih partnera, svojim djelovanjem širu javnost upoznati s najnovijom poviješću sa stvaranjem jedine nam i svete Domovine neovisne Republike Hrvatske. Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva hrvatskih branitelja.

Načelnica Kočet ističe kako su branitelji s područja općine Donja Voća veliki doprinos dali u Domovinskom ratu, te su među općinama na području Varaždinske županije s najvećim brojem branitelja koji su bili pripadnici 2. bojne 104. brigade ZNG HV Varaždin, MUP-a Varaždin te drugih postrojbi HV-e.

- Ovakvi hvalevrijedni projekti daju značajan doprinos očuvanju i promicanju istine o vrijednostima iz domovinskog rata, s najvećim naglaskom na promicanje istine među mlađom generacijom te da se time ne zaboravi žrtva naših heroja. Ovom prilikom zahvaljujem svim članovima Kluba varaždinskim branitelja 1991-1995. i njihovom predsjedniku g. Leskovaru te pripadnicima SJP PU Varaždin „Roda“ na prenošenju istine o domovinskom ratu na područjima zapadne Slavonije. Uz zajedničko druženje, polaganjem cvijeća i paljenjem lampiona prvenstveno smo svi zajedno odali počast našim herojima, ali imali i priliku od samih sudionika čuti istinu o stradavanjima te stekli nova prijateljstva i započeli s razgovorima o novim zajedničkim projektima. Sve s namjerom da težimo ciljevima za koje su se svi naši heroji borili te da se nikada ne zaboravi njihova žrtva, trud i suze - rekla je, 

Galerija slika