Općina Cestica bogatija za 15 stanovnika, roditeljima uručene naknade Foto: Općina Cestica

Općina Cestica bogatija za 15 stanovnika, roditeljima uručene naknade

Varaždinske vijesti | 18.4.2023. u 17:27h | Objavljeno u Našim krajem

Prvi ovogodišnji prijem za roditelje novorođene djece s cestičkog područja održan je 17. travnja u Kulturnom centru Općine Cestica.

Na početku susreta čestitke roditeljima na prinovama u obiteljima uputio je načelnik Mirko Korotaj, koji je istaknuo da Općina Cestica roditeljima pomaže i u kasnijim razdobljima odrastanja i školovanja djece. Tako se iz općinskog proračuna sufinancira smještaj djece u dječjem vrtiću, a roditeljima se pomaže i kroz osnovno i srednjoškolsko obrazovanje te dodjelom stipendija tijekom studiranja.

- Kako bi se svoj djeci predškolskog uzrasta osigurao smještaj u dječjem vrtiću, u pripremi je dogradnja vrtića za 80 novih mjesta, a za bezbrižnu igru i druženje najmlađih diljem općine sagrađena su i opremljena dječja igrališta - istaknuo je načelnik ovom prilikom.

Uz čestitke roditeljima na prinovama, svaka je majka dobila cvijet, a i iznos od 270 eura.

U proteklom razdoblju Općina Cestica bogatija je za 15 stanovnika, osam djevojčica i sedam dječaka. Po dvoje novorođene djece živi u naseljima Babinec, Dubrava Križovljanska i Kolarovec, a po jednog novog stanovnika imaju naselja Brezje Dravsko, Gornje Vratno, Križovljan Radovečki, Malo Gradišće, Natkrižovljan, Otok Virje, Radovec, Radovec Polje i Selci Križovljanski.

Roditelji su djeci nadjenuli sljedeća imena (abecednim redom): Arian, Eva, Iva, Ivan, Jakov, Kaja, Karla, Klara, Luka, Melisa, Noell, Otto, Roko, Tara i Tea.

opcina_cestica_novorodjeni_prijem_17042023_1.jpg

opcina_cestica_novorodjeni_prijem_17042023_2.jpg

opcina_cestica_novorodjeni_prijem_17042023_3.jpg