OGORČENA ČITATELJICA Za asfaltiranje ceste u Voći novaca nema, ali za Thompsona - ima

| 29.8.2018. u 08:43h | Objavljeno u Našim krajem

- Već nekoliko godina molim načelnika da se postavi asfalt na našu cestu kod pilane, koja je katastrofa. Makadam, puna je rupa, a tu ima starih ljudi i ne znam kako bi hitna do njih. Podmirila sam sve obveze prema Općini, 1400 kuna, ali asfalt nikako da stigne na tih nekoliko metara, dok se u Gornjoj Voći stalno asfaltira. Za to nema novaca, nemamo ni ljekarnu u općini, ali zato ima za Thompsona - veli Božica, kojoj smeta i ambrozija nedaleko od njezine kuće te moli da se počisti.

Općina Donja Voća, kako veli načelnik Kruno Jurgec, uređuje ceste sukladno svojim financijskim mogućnostima i planovima.

- U želji da svim svojim žiteljima pružimo ravnomjerne uvjete za život, ulažemo svoja skromna sredstva u gradnju nove, ali i popravak stare i dotrajale infrastrukture, i to sukladno planovima i odlukama Općinskog vijeća - naglašava Jurgec.

Drži da nezadovljna gospođa, nažalost, ne želi razumjeti da nije jedina koja ima opravdane želje, odnosno da svatko svoje potrebe stavlja na prvo mjesto, a načelnik ih provodi sukladno odlukama Općinskog vijeća te određenim prioritetima i odlukama.

- Da se mene pita, ja bih vrlo rado da se uredi i cesta koju spominje gospođa Božica. No, uz ovogodišnja asfaltiranja u Gornjoj Voći, Budinščaku te Rijeci Voćanskoj, kao i radove na sanaciji klizišta u Jelovcu Voćanskom i Gornjoj Voći te mnogim drugim poslovima koji su odrađeni u općinskom proračunu - ne možemo imati dovoljno sredstava da se asfaltira i spomenuta cesta - veli Jurgec.

Gospođa, kako dodaje, zaboravlja spomenuti da se prema telefonskim pozivima uvijek postupalo i da će se postupati.

- Kao i u nekim drugim situacijama, mi moramo gledati širi interes, dok istodobno svatko ima pravo svoj stavljati ispred šireg. Ipak, moram istaknuti da od ove godine osjećamo i znatniju pomoći Vlade RH, što nam jamči da ćemo vlastitim sredstvima i projektima koje radimo u suradnji s ministarstvima i europskim fondovima u godinama koje dolaze riješiti više komunalnih, gospodarskih i socijalnih problema na području naše općine. Tako ćemo stvoriti i uvjete za ostanak ili povratak mladih obitelji u Donju Voću, što je jedan od prioriteta u radu sadašnje općinske uprave - veli Jurgec.

Nezadovoljnu žiteljicu, kao i sve u sličnoj situaciji, načelnik moli da shvate kako nisu zaboravljeni.

- Sredstva su nam, nažalost, ograničena i troše se sukladno prioritetima, a vjerujem da će i cesta koju spominje gospođa Božica uskoro biti jedan od naših prioriteta - veli načelnik Jurgec, koji smarta da niti jedan žitelj općine apsolutno ničime nije zakinut time što Općina Donja Voća sudjeluje sa skromnim sredstvima u organizaciji koncerta Marka Perkovića Thompsona, koji će se održati u Voći 22. rujna na Dan oslobođenja Grada Varaždina i Dan branitelja Varaždinske županije, a povodom 25. rođendana Općine Donja Voća te pripreme za prvu „voćansku“ mladu misu nakon 1984. godine, koju će imati mladomisnik Miro Denac iz Donje Voće.

Označeno u