Održana početna konferencija projekta „Zaželi za Petrijanec – faza IV“

vv | 24.6.2024. u 15:29h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Petrijanec već dulje vrijeme uspješno provodi projekt „Zaželi za Petrijanec“ iz Programa zapošljavanja žena Zaželi, a u ponedjeljak 24. lipnja, početnom konferencijim je započela faza IV projekta koja je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027. vrijednosti 480 tisuća eura, dok je vrijeme provedbe projekta sveukupno 36 mjeseci.

Projekt se provodi u suradnji s partnerima: Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Varaždin, Hrvatskim zavodom za socijalni rad, Područnim uredom Varaždin te Udrugom umirovljenika Varaždin. Ciljevi projekta su omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s područja općine Petrijanec te povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika. Čak 69 krajnjih korisnika starije od 65 godina i osobe s invaliditetom je danas uključeno u projekt, a zaposleno je 10 žena.

- Imamo 10 zaposlenica u sklopu projekta na period od 32 mjeseca, mislim da je to jedan dovoljno dobar period da ne zeznemo nešto na početku. Za sve te korisnike u svakodnevnom životu je ponekad dovoljno da samo porazgovarate s njima, razveselite im dan i to je pravi smjer kojim treba poći. Prve tri faze su imale ukupnu vrijednost koliku vrijednost kao ova IV faza tako da ovaj projekt dobiva na još većoj važnosti, a to je praktički četvrtina proračuna naše općine - istaknuo je Željko Posavec, načelnik općine Petrijanec.

Galerija slika