ilustracija

Održana 27. sjednica Gradskog vijeća Lepoglave elektroničkim putem

| 9.3.2021. u 16:00h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Gradsko vijeće Grada Lepoglave održalo je svoju 27. sjednicu. Zbog  trenutne epidemiološke situacije sjednica je održana elektronskim putem. Vijećnici su se o točkama dnevnog reda izjašnjavali putem elektroničke pošte. Mogućnost takvog glasanja iskoristilo je devet vijećnika i to iz redova HNS-a, HDZ-a i HSU-a prihvativši sve zaključke prijedloga koji su se našli na dnevnom redu.

Tako su prihvatili: prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada  Lepoglave, prijedlog Poslovnika Gradskog vijeća, prijedlog Odluke o naknadama za rad članova  Gradskog vijeća te Odluku o pravilima Protokola Grada Lepoglave. Riječ je o izmjenama i  dopunama usklađenima sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj  (regionalnoj) samoupravi i Zakona o lokalnim izborima koje je Hrvatski sabor donio krajem  protekle godine. Između ostalog, tim se izmjenama utvrđuje da će buduće Gradsko vijeće Grada  Lepoglave imati 13 članova.

Također, ukida se funkcija zamjenika gradonačelnika u dosadašnjem  obliku odnosno uvodi se institucija privremenog zamjenika gradonačelnika kojeg gradonačelnik  imenuje na početku mandata i koji će ga mijenjati u slučaju nemogućnosti obavljanja  gradonačelničke dužnosti. Definirani su i načini neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju  putem referenduma kojim se može, prema definiranim uvjetima, pokrenuti i s ciljem opoziva  gradonačelnika.

Gradsko je vijeće prihvatilo Izvještaj o financijskom poslovanju Dječjeg vrtića Lepoglava za  proteklu godinu te dalo suglasnost na njegov Statut.

Prihvaćen je na sjednici prijedlog Odluke o donošenju Procjene ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije i Plan zaštite od požara. Prihvatili su vijećnici i prijedlog Zaključka o predlaganju kandidata za imenovanje sucem porotnikom Županijskog suda u Varaždinu, a kojim se za  imenovanje sucem porotnikom predlaže Ratko Tomić iz Lepoglave.

Gradsko vijeće prihvatilo je prijedlog Odluke o prodaji nekretnine u Poduzetničkoj zoni Lepoglava temeljem koje će Grad Lepoglava s Josipom Čeligom, kao najpovoljnijim ponuditeljem, sklopiti  ugovor o prodaji katastarske čestice površine 3.364 četvornih metara po cijeni od 269.120 kuna.

Prigodom glasanja o navedenoj točki, vijećnik Josip Čelig bio je suzdržan. Vijećnici su na sjednici prihvatili Izvješće o izvršenju Plana gospodarenja otpadom za područje Grada Lepoglave za 2020. godinu.