Održan sastanak s HUP-om, priprema se osnivanje Gospodarskog savjeta Grada Lepoglave Foto: Grad Lepoglava

Održan sastanak s HUP-om, priprema se osnivanje Gospodarskog savjeta Grada Lepoglave

Varaždinske vijesti | 1.8.2021. u 18:08h | Objavljeno u Našim krajem

Želeći pojačati suradnju s gospodarstvenicima s gradskog područja te tako pridonijeti razvoju gospodarstva i gospodarskom rastu, Grad Lepoglava planira osnivanje Gospodarskog savjeta Grada Lepoglave.

Poticaj za njegovo osnivanje stigao je iz Hrvatske udruge poslodavaca s čijom je predstavnicom, direktoricom HUP-ova Regionalnog ureda Varaždin Sanjom Ostroški, gradonačelnik Marijan Škvarić održao radni sastanak.

Uz poziv na uspostavu suradnje i osnivanja Gospodarskog savjeta kao tijela sastavljenog od predstavnika poduzetnika, relevantnih gospodarskih udruženja i znanstvene zajednice koje bi davalo aktivan doprinos u rješavanju svih strateških i operativnih gospodarskih pitanja, na sastanku se razgovaralo i o gradskim potporama gospodarstvu i aktivnostima koje Grad Lepoglava provodi s ciljem njegova razvoja.

- Već od ranije u Gradu Lepoglavi planiramo oformiti jedno savjetodavno tijelo koje bi okupljalo gospodarstvenike s gradskom područja i Gradu pomoglo u donošenju kvalitetnih odluka važnih za razvoj gospodarstva. Zadovoljni smo da u tome imamo potporu Hrvatske udruge poslodavaca. Također već od ranije, u Gradu Lepoglavi intenzivno provodimo mjere i aktivnosti kojima, pomažući našim gospodarstvenicima, podupiremo razvoj gospodarstva. Činimo to dodjelom
bespovratnih potpora, komunalna naknada koju gospodarstvenici plaćaju u Gradu Lepoglavi jedna je od najmanjih, uredili smo i poduzetničku zonu koja je u potpunosti opremljena i spremna za gospodarska ulaganja, a gospodarstvenicima je na usluzi projektni ured koji djeluje u okviru Turističko kulturno informativnog centra u kojem mogu besplatno dobiti sve informacije i pomoć kod pripreme projekta za prijavu na natječaje za ostvarivanje potpora s drugih razina. Također, stipendiramo studente koji će se u budućnosti, svojim znanjem i stručnošću, moći uključiti u gospodarske procese na gradskom području – istaknuo je Škvarić govoreći o mjerama koje Grad Lepoglava provodi s ciljem razvoja gospodarstva na gradskom području.

Sastanku je nazočio i direktor Turističko kulturno informativnog centra Damjan Županić.

lepoglava_sastanak_hup_1.jpg

lepoglava_sastanak_hup_gospodarstvo.jpg