Novokomu dva nova vozila; Jenkač: Uspješno odgovaramo na izazove gospodarenja otpadom! Foto: Grad Novi Marof

Novokomu dva nova vozila; Jenkač: Uspješno odgovaramo na izazove gospodarenja otpadom!

Varaždinske vijesti | 17.3.2022. u 16:29h | Objavljeno u Našim krajem

Gradsko komunalno poduzeće Novokom uskoro će biti bogatije za dva nova specijalizirana vozila za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada na kućnom pragu vrijedna preko 2 milijuna kuna.

Naime, direktor novomarofskog poduzeća Marinko Hođa i zamjenik predsjednika tvrtke Tehnix Željko Horvat u četvrtak su potpisali ugovor o nabavi novih komunalnih vozila koja će Novokomu omogućiti još bolje i uspješnije gospodarenje otpadom.

novi_marof_vozila_17032022_5.JPG

Grad Novi Marof, kao i gradsko poduzeće Novokom već su sada vrlo uspješni po pitanju gospodarenja otpadom, a kako je naglasio gradonačelnik Siniša Jenkač, ovo je samo još jedan u nizu uspješnih projekata koje komunalno poduzeće i Grad provode.

- Možemo se pohvaliti činjenicom da Novi Marof vrlo uspješno odgovara na izazove gospodarenja otpadom, od sanacije odlagališta i reciklažnog dvorišta, pa do uspješne realizacije i ovog projekta nabave dvaju novih vozila koja će biti sufinancirana iz Europskih fondova – rekao je Jenkač dodavši kako su shodno svojim financijskim i operativnim mogućnostima dosad uspješno realizirali sve najavljene projekte zbog čega je itekako zadovoljan.

novi_marof_vozila_17032022_4.JPG

Direktor Novokoma Hođa istaknuo je zadovoljstvo što je ovaj projekt konačno realiziran. Kako je pojasnio, riječ je o vozilima od 16 kubika marke Mercedes i 7 kubika marke Iveco s kranom.

- Ova vozila olakšat će nam sakupljanje krupnog i ostalih vrsta otpada, a nadamo se da ćemo s njima zadovoljiti i očekivanja Europske unije u povećanom postotku odvojeno prikupljenog otpada – kazao je Hođa.

novi_marof_vozila_17032022_3.JPG

Zamjenik predsjednika Tehnixa Horvat poručio je kako je ovo nastavak njihove dobre suradnje s jedinicama lokalne samouprave, resornim Ministarstvom i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

- Riječ je o vozilima hrvatske proizvodnje. Prvo manje je specijalno jer na sebi još ima kran koji može služiti za prikupljanje zelenog i glomaznog otpada, dok veće vozilo može sakupljati sve vrste odvojeno prikupljenog otpada na odgovarajući način – pojasnio je Horvat dodavši kako su, u slučaju da se vozilima nešto dogodi, kao dobavljači dužni reagirati u roku od 24 sata zbog čega Novokom neće imati problema s planom prikupljanja otpada.

novi_marof_vozila_17032022_2.JPG

novi_marof_vozila_17032022_1.JPG

Označeno u