Novi Marof ulaže novih 3,6 milijuna kuna za modernizaciju i sanaciju nerazvrstanih cesta Foto: Novi Marof

Novi Marof ulaže novih 3,6 milijuna kuna za modernizaciju i sanaciju nerazvrstanih cesta

VV | 24.10.2020. u 16:16h | Objavljeno u Našim krajem

Jučer je potpisan ugovor o modernizaciji – asfaltiranju i sanaciji nerazvrstanih cesta na području Grada Novog Marofa.

Ugovor vrijedan 3.621.230,10 kuna s PDV-om zamjenik gradonačelnika Ivan Tuk potpisao je sa Sašom Vargom, predsjednikom Uprave PZC Varaždin d.d., javnom nabavom odabranog izvođača.

„Radi se o vrijednom ugovoru jer će deset naselja dobiti potpuno asfaltiranje novih prometnica, a 20-ak naselja rekonstrukciju oštećenog postojećeg asfalta. Značajno smo u proteklim godinama povećali investicije u uređenje cesta, od makadamskih puteva do asfaltiranih prometnica. I taj trend nastavljamo, čime građani zasigurno mogu biti zadovoljni“, izjavio je zamjenik Tuk.

Radovi na modernizaciji – asfaltiranju i sanaciji nerazvrstanih cesta prema ovom ugovoru provodit će se u sljedećih šest mjeseci. Radovi će se izvoditi u naseljima: Donje Makojišće, Filipići, Gornje Makojišće, Jelenščak, Kamena Gorica, Ključ, Krč, Mađarevo, Možđenec, Novi Marof, Orehovec, Oštrice, Podevčevo, Podrute, Presečno, Remetinec, Strmec Remetinečki, Sudovec, Topličica i Završje Podbelsko. Modernizacija, odnosno asfaltiranje cesta, predviđena je na ukupno 1500 metara, a sanacije na 61 nerazvrstanoj cesti na području Grada Novog Marofa.

Sredstva za realizaciju ovih radova osigurana su u ovogodišnjem gradskom proračunu.

Prošlogodišnjim proračunskim sredstvima, a u ovoj godini realizirani radovi na modernizaciji i sanaciji nerazvrstanih cesta na području Grada Novog Marofa bili su vrijedni 2.504.847,22 kune s PDV-om.

novi_marof_ugovor_2.JPG