NOVI MAROF U tijeku građevinski radovi na adaptaciji Stare škole Presečno

Varaždinske vijesti | 3.4.2024. u 17:59h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Novi Marof kontinuirano ulaže u društvenu infrastrukturu, pa su tako, uz obnovu Stare škole Novi Marof, u tijeku i građevinski radovi na adaptaciji Stare škole Presečno.

Radi se o projektu vrijednom 250 tisuća eura, za što je Grad ostvario sufinanciranje u iznosu od 65 tisuća eura od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Riječ je zgradi nekadašnje Područne škole Osnovne škole Novi Marof, koja je donedavno bila u vlasništvu Varaždinske županije.

Nakon što je Županija prostor prepustila Gradu, pokrenuta je revitalizacija zgrade koja će biti na korist svih mještana i udruga te će služiti za organizaciju raznih manifestacija u Presečnu.

– Nakon 10-ak i više godina Grad Novi Marof je od Županije i Osnovne škole dobio ovaj prostor na korištenje. Pripremili smo projekte, ishodili potrebne dozvole i krećemo u kompletnu obnovu. Objekt je star, ima svoje probleme i rješavamo kompletno od krovišta, fasade, zamjene prozora, uređenje čitavog podruma i svih prostora – objasnio je novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač te dodao kako je u zgradi, u jednom dijelu, svoje prostorije imala Udruga „Sunce”, dok je za drugi dio predviđen jedan društveni dom, gdje će u podrumskim prostorijama biti prostori za mlade, a u gornjem dijelu će biti prostori dostupni mještanima za korištenje.

Gradonačelnik Jenkač je, uz zahvalu Ministarstvu na odobrenim sredstvima, najavio i izgradnju novih prostorija na području grada.

– Ostaju nam još dva prostora na području Novog Marofa koja smo pripremili, a to je jedan mali prostor za društveno korištenje u naselju Presečno Donje, i jedan malo veći prostor kojim ćemo objediniti nekoliko naselja – Jelenščak, Japače Polje, Donje Makojišće, Topličica i Matušine. Imamo projekt i građevinsku dozvolu i na sličan način ćemo urediti, odnosno izgraditi novi prostor. Zaokružujemo priču što se tiče ulaganja u društvenu infrastrukturu na području Novog Marofa – poručio je gradonačelnik.