Novi Marof: Potpisan ugovor za asfaltiranje cesta u vrijednosti od pola milijuna kuna

J.Š./Varaždinske vijesti | 11.10.2017. u 17:36h | Objavljeno u Našim krajem

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i predsjednik Uprave PZC Varaždin d.d., Saša Varga, potpisali su danas ugovor o asfaltiranju nerazvrstanih cesta na području grada Novog Marofa u duljini od 1.740 metara.

Riječ je o odvojku Grebengradske ulice u Topličici te nerazvrstanim cestama Milaki-Vrtari, Pevci i Kolarići u Možđencu te nerazvrstanoj cesti Kamena Gorica-Jelenščak.

Ukupna vrijednost radova je 595.000 kuna. Od toga iznosa dio se financira iz gradskog proračuna dok je dio, 145.000 kuna, kandidiran na natječaj Ministarstva graditeljstva. Dio sufinanciraju i sami mještani koji žive ili imaju vikendice u tim ulicama.

– Drago mi je da smo uspjeli ove godine doći do završne faze, a to je izgradnja cesta koje pripremamo za asfaltiranje. Posebno mi je drago što će se isfinancirati cesta Kamena Gorica-Jelenščak s obzirom na duljinu dionicu i činjenicu da ćemo nakon 15 godina pokušavanja konačno asfaltirati tu cestu – rekao je Jenkač.

Gradonačelnik je posebnu zahvalu uputio Ministarstvu graditeljstva koje sudjeluje u sufinanciranju asfaltiranja spomenutih dionica. Ujedno je pozvao zainteresirane građane da se po postojećem modelu pokušaju asfaltirati i preostale ceste na području grada. Riječ je o modelu osiguranju sredstava iz više izvora čime se umanjuje iznos koji moraju sufinancirati sami građani.

U ime izvođača, tvrtke PZC Varaždin d.d., ugovor je potpisao predsjednik Uprave Saša Varga koji je tom prilikom naglasio kako je ovo nastavak dobre suradnje s Gradom Novim Marofom.

– Drago nam je da smo dobili posao u Novom Marof budući da ovdje imamo našu cestariju u kojoj je zaposleno desetak radnika s ovog područja. Jako dobro surađujemo s Gradom Novim Marofom i nadamo se nastavku suradnje gdje lokalna tvrtka poput PZC-a radi na lokalnom području od čega svi zajedno imamo višestruke benefite– zaključio je Varga.

Označeno u