OPG-ovi i mali proizvođači upoznati s novim mjerama ruralnog razvoja Foto: Grad Novi Marof

OPG-ovi i mali proizvođači upoznati s novim mjerama ruralnog razvoja

Varaždinske vijesti | 26.6.2021. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

U Novom Marofu održana je informativna radionica na temu Mjere ruralnog razvoja u organizaciji Razvojne agencije Sjever – DAN.

Radionica na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Siniša Jenkač, predstavnici novomarofske tvrtke PRO-ECO te brojni OPG-ovi i proizvođači, provedena je u okviru projekta TUTOR – rasT podUzeTništva krOz infoRmiranje vrijednog preko 460 tisuća kuna.

Cilj održanih radionica jest informiranje zainteresiranih OPG-ova i proizvođača o novoj mjeri ruralnog razvoja koja je u pripremi u Ministarstvu poljoprivrede. Mjera se odnosi na ulaganja u proširenje ili poboljšanje društvene infrastrukture i kulturnih aktivnosti za ruralno stanovništvo.

Gradonačelnik Jenkač istaknuo je važnost pravovremenog informiranja jer je krajnji cilj svih mjera razvoj pozitivnog poduzetničkog okružja što Grad Novi Marof prepoznaje i njeguje.

– Važno je da se svi oni koji su zainteresirani, svi mali poljoprivrednici i mali OPG-ovi, upoznaju s onim što se priprema, što će biti kroz natječaj raspisano, kako bi se za to mogli i pripremiti. Informacija je u ovom trenutku najvažnija i najvrjednija – rekao je Jenkač naglasivši kako se nada se će se svi zainteresirani moći javiti na buduće natječaje.

Gradonačelnik je napomenuo kako je Grad Novi Marof izrazito fleksibilan i spreman za pomoć dodavši da je upravo ovaj način informiranja dobar početak.

– Prije samog raspisivanja natječaja, naši poljoprivrednici i OPG-ovi dobiju informacije, a na njima je da ih iskoriste. Bez kvalitetne informacije, ne znate u kojem smjeru pripremati projekt – zaključio je Jenkač.

Novi_Marof_-_Informativna_radionica_o_mjerama_ruralnog_razvoja_25062021_1.jpg

Novi_Marof_-_Informativna_radionica_o_mjerama_ruralnog_razvoja_25062021_2.jpg

Novi_Marof_-_Informativna_radionica_o_mjerama_ruralnog_razvoja_25062021_3.jpg

Novi_Marof_-_Informativna_radionica_o_mjerama_ruralnog_razvoja_25062021_4.jpg

Novi_Marof_-_Informativna_radionica_o_mjerama_ruralnog_razvoja_25062021_5.jpg