Novi Marof: Određen službeni datum početka vožnje bibliokombija - 3. srpnja

VV | 23.6.2023. u 13:54h | Objavljeno u Našim krajem

Bibliobus novomarofske knjižnice puni se knjigama te uskoro kreće u svoju prvu vožnju! Tim je povodom 20. lipnja održan sastanak projektnog tima „Čitanje na kotačima“ kojem su prisustvovali voditeljica projekta Lidija Zečević, administratorica Jasmina Bočkaj, koordinator projekta iz Općine Breznički Hum Ivica Mateković, koordinatorica iz Grada Novog Marofa Ivana Horvat Dačnik te načelnik Općine Breznički Hum Zoran Hegedić.

Sudionici sastanka dogovorili su službeni datum početka vožnje bibliokombija – 3. srpnja. U tjednu prije toga krenut će se u isprobavanje svih ruta i stajališta. Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof, koja je nositelj projekta, unaprijed će odraditi sve promotivne aktivnosti za upoznavanje novomarofske publike s novom uslugom koju pruža. U sklopu promocije bibliobusa, bit će održane radioemisije i nagradna igra s prigodnim poklonima.

Podsjećamo, bibliokombi je nabavljen u sklopu projekta „Čitanje na kotačima“, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 273.756,59 EUR, od čega su osigurana bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 232.693,10 EUR te iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 41.063,49 EUR. Projekt službeno završava u rujnu, a bibliobusna služba ostat će aktivna i nakon završetka provođenja projekta.

Lenta_EU_vidljivosti.jpg

Galerija slika