Novi Marof nastavlja pomagati poduzetnicima, Grad smanjio broj vijećnika i dogradonačelnika Foto: Grad Novi Marof

Novi Marof nastavlja pomagati poduzetnicima, Grad smanjio broj vijećnika i dogradonačelnika

Varaždinske vijesti | 20.2.2021. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Na prvoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća Novog Marofa, održanoj u petak, potvrđene su dobre vijesti za poduzetnike i obrtnike s području grada, a ujedno su donijete i izmjene Statuta Grada Novog Marofa i Poslovnika Gradskog vijeća.

Naime, novomarofski gradski vijećnici potvrdili su odluku kojom se dodatno pomaže poduzetnicima pogođenim pandemijom koronavirusa. Podsjetimo, prethodno donijeta odluka o dodjeli bespovratnih potpora poduzetnicima za otklanjanje štete nastale epidemijom COVID-19 izmijenjena je na način da se ostvarivanje potpore omogući po završetku korištenja potpora iste namjene s državne razine, a nakon produženja trajanja epidemioloških mjera.

- Korisnici bespovratne potpore su poduzetnici koji obavljaju poslovnu djelatnost na području grada Novog Marofa, a kojima je zbog epidemioloških mjera privremeno obustavljen rad te kojima je rad ograničen. Kako bi svima njima osigurali što više sredstava jer im je poslovanje ozbiljno ugroženo, nakon što isteknu potpore s državne razine kreću naše potpore – pojasnio je gradonačelnik Siniša Jenkač dodajući da na ovaj način omogućuju poduzetnicima i obrtnicima s područja grada da u konačnici koriste potpore i s državne, ali i gradske razine.

novi_marof_vijece_19022021_3.JPG

Odluka je donijeta s ciljem smanjenja negativnih utjecaja izazvanih epidemijom bolesti COVID-19 na poslovanje te očuvanja radnih mjesta.

Vijećnici su također uskladili Statut Grada s promjenama u sustavu lokalne i područne samouprave koje se odnose na smanjenje broja lokalnih dužnosnika kao i članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne samouprave. Tako će Gradsko vijeće Novog Marofa imati 15, umjesto dosadašnjih 17 članova. Također, gradonačelnik Novog Marofa ubuduće će imati jednog zamjenika, a ne više dva. Novost je i da se u slučaju nastupanja posebnih okolnosti sjednice Gradskog vijeća iznimno mogu održavati elektroničkim putem.

novi_marof_vijece_19022021_1.JPG

Na dnevnom redu bilo je i Izvješće o izvršenju Plana djelovanja u području prirodnih nepogoda za 2020. godinu, koji se odnosi na sušu, olujno i orkansko nevrijeme, snježne oborine, poledicu, tuču i mraz. Tijekom 2020. godine bila je proglašena prirodna nepogoda – mraz, 9. travnja 2020. godine od strane župan Varaždinske županije. Nakon što je Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda putem Registra šteta utvrdilo konačnu procijenjenu, Državno povjerenstvo donijelo je odluku o isplati dostupnih sredstava koja su uplaćena na račune oštećenih.

novi_marof_vijece_19022021_2.JPG

Označeno u