Novi Marof: Čak pedesetak različitih događanja povodom "Antunova v Marofu"

J.Š./Varaždinske vijesti | 6.6.2017. u 10:05h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom Dana grada Novog Marofa organizirano je čak pedesetak različitih događanja tako da će gosti moći uživati do kraja mjeseca u različitim gastronomskim, kulturnim, sportskim i ostalim zabavnim sadržajima, najavljeno je na konferenciji koju su održali gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač i ravnateljica TZ Renata Horvatić.

Tim je povodom gradonačelnik Siniša Jenkač naglasio da će se centralna svečanost u povodu Dana grada održati u petak, 9. lipnja u 18 sati, u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“.

-Biti će to svečanost na kojoj ćemo podsjetiti sve prisutne što smo radili u prišlom mandatu, što planiramo od novih programa i projekata na području grada za novo mandatno razdoblje - rekao je Jenkač. Također je rekao da se nada da će brojni mještani, ali i gosti iz ostalih dijelova županije i šire doći u Novi Marof pa posjetiti brojna događanja koja su im pripremljena.

Inače, nekoliko događanja poput „Šetnje kroz perivoj Erdody“, županijski turnir u tenisu „Marof Open 2017.“ te „Dana pere“ već su održani u proteklih nekoliko dana, ali slijede novi.

Voditeljica Turističke zajednice grada Novog Marofa, Renata Horvatić, među brojnim sadržajima ovog petka izdvojila je „Sastanak u traperu“, program s osvrtom na 80-e godine Novog Marofa.

Istog dana od 19 sati kod Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ održat će se klapska večer dok je vrhunac zabavnog programa koncert Mejaša od 22 sata na glavnoj pozornici na parkiralištu Doma zdravlja.

– Po programu ništa ne zaostaje ni subota. Obrtnički kotlić – natjecanje u pripremi gulaša, likovne radionice za djecu, prezentacija paraglidinga, Kup DVD-a Remetinec, vatrogasno natjecanje za djecu, prezentacija streličarstva na Grebengradu, „Štiklom po gradu“ – utrka u štiklama koju organizira INN bar samo su dio možda i najbogatijeg dana. Sve završava koncertom Opće opasnosti od 22 sata na glavnoj pozornici – naglasila je voditeljica Turističke zajednice.

U nedjelju se održava 16. folklorni festival. Tu su i ljetno dječje kino te razne igraonice za najmlađe. Za dobru zabavu u večernjim satima pobrinut će se tamubraški sastav Terca koji nastupa na glavnoj pozornici od 20 sati.

Predstavljanje likovne monografije Franje Klopotana, blagoslov djece i ljiljana, procesija gradom s relikvijarom sv. Antuna te svečana sveta misa u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Novom Marofu događanja su u utorak na sam blagdan sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika grada Novog Marofa.

Događanja tu ne staju, a bit će ih do kraja mjeseca. Tu je XIX. Kup Grada Novog Marofa u organizaciji DVD-a Novi Marof. Treba istaknuti i sportske sadržaje poput Prvenstva Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze i 12. biciklijade „Šic na Bic“ koja je na rasporedu prvog dana srpnja. Detaljan program pogledajte OVDJE.