Novi Marof: Besplatna projekcija dokumentarno-igranog filma "Glavu dole, ruke na leđa"

Varaždinske vijesti | 8.1.2019. u 09:08h | Objavljeno u Našim krajem

Dio hrvatskih branitelja koji su uspjeli preživjeti sudbinu Ovčare ili Veleprometa odvedeni su u srpske logore. Oni su ispričali svoju priču u filmu "Glavu dole, ruke na leđa". Ti su se ljudi odvažili stati pred kamere i odlučili Hrvatskoj iznijeti svoju bol – 269 dana logora, 7000 ljudi, jedna priča. Preživjeli logoraši u filmu govore o tome što su i kako preživjeli, a obuhvaćeno je 25 istinitih svjedočenja, uz korištenje nekih autentičnih snimki iz ratnih godina.

"Glavu dole, ruke na leđa" je dokumentarno-igrani film koji prikazuje dramatične trenutke zarobljavanja odvođenja, maltretiranja i ubijanja hrvatskih branitelja i civila u srpskim koncentracijskim logorima. Film donosi dramatične detalje posljednjih dana borbe, kao i one nakon pada Vukovara, a autor je Stipo Majić Pipe koji je film režirao, napisao scenarij i producirao. Majić je, podsjetimo, autor i dokumentarnog filma "Srce Vukovara".

Film "Glavu gore, ruke na leđa" bit će prikazan u Kinu Marof u Kulturnom centru "Ivan Rabuzin" u utorak, 8. siječnja, od 19 sati, a ulaz se neće naplaćivati.

Označeno u