Novi EU projekt Ludbrega: Osnovnoškolci će učiti o klimatskim promjenama

VV | 14.11.2017. u 18:32h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ludbreg je započeo sa provedbom još jednog projekta odobrenog iz sredstava EU. Riječ je o projektu pod nazivom „Two and a half minutes to midnight“ u kojem će djeca iz Osnovnih škola učiti o klimatskim promjenama.

Vodeći partner je Grad Peshtera iz Bugarske, a ostali partneri su Osnovna škola Sv. Patriarh iz Peshtere, Regionalna energetska agencija Pazardjik, Komunalno javno poduzeće Vodovod Kochani iz Makedonije, Osnovna škola Krste P. Misirkov iz Makedonije, Makedonska geotermalna organizacija, Grad Ludbreg, Osnovna škola Ludbreg i Regionalna energetska agencija Sjever iz Koprivnice.

U petak, 3. studenoga u Peshteri potpisani su sporazumi o partnerstvu te održan prvi sastanak projektnih partnera. Tijekom projekta izradit će se priručnik za učitelje osnovnih škola na temelju kojeg će učiti djecu teorijski i praktični dio o klimatskim promjenama te dokument za strateško partnerstvo između javnih tijela, udruga i obrazovnih institucija. 120 učenika u tri osnovne škole će biti uključeno u dugotrajno obrazovanje kojim će unaprijediti svoje znanje i vještine vezano uz klimatske promjene, a 9 najboljih učenika iz svake škole sudjelovat će u transnacionalnom natjecanju o klimatskim promjenama.

Projekt traje dvije godine tijekom kojeg će se u tri navrata provoditi četverodnevni treninzi na kojima će učitelji osnovnih škola steći kompetencije, znanja i vještine u korištenju OER obrazovnih materijala i alata te eTwining model pomoću kojeg će moći surađivati sa ostalim školama iz zemlje i inozemstva.

Sljedeći sastanak projektnih partnera održat će se 15. siječnja 2018. godine u Ludbregu.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci