Nova sportska atrakcija: Streetball igralište stiže u Općinu Martijanec

Varaždinske vijesti | 11.12.2023. u 14:25h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Martijanec uspješno se prijavila za još jedan projekt, ovaj put u svrhu opremanja Streetball igrališta.

Natječaj je provela Hrvatska lutrija te je za svaku županiju izvučen po jedan grad ili općina. Na Natječaj je pristiglo ukupno 95 prijava, od kojih je 77 prijava, koje zadovoljavaju uvjete natječaja, sudjelovalo u izvlačenju.

U Varaždinsku županiju sredstva za opremanje Streetball igrališta pristižu u Općinu Martijanec.

Načelnik Općine Martijanec Branimir Nađ izrazio je zadovoljstvo što je Općina uspješno prošla proces prijave te je odabrana za sudjelovanje u projektu opremanja Streetball igrališta.

– Vjerujemo da će ova investicija imati dugoročno pozitivan utjecaj na zdravlje i život kroz poticanje tjelesne aktivnosti među našim mještanima – rekao je načelnik.

Načelnik Nađ istaknuo je kontinuirano ulaganje Općine u sportske aktivnosti, a uz nedavno otvorenu teretanu te uz sve kvalitetne sportske sadržaje koji se nude na području Općine, u Općini Martijanec niknut će i novo Streetball igralište.

– Sport ima ključnu ulogu u održavanju zdravog i aktivnog načina života naših sumještana. Općina nastavlja ulagati u projekte koji potiču zdrav život, a novo Streetball igralište bit će mjesto gdje će se okupljati ljubitelji sporta i rekreacije svih dobnih skupina – zaključio je Nađ.

Putem provedenog natječaja Hrvatska Lutrija će uložiti do 252.000,00 eura u Streetball igrališta kako bi stanovnicima diljem Lijepe naše osigurali više kvalitetnih sportskih sadržaja.

– Svaki odabrani podnositelj ostvarit će pravo na dodjelu sredstava u iznosu do 12.000,00 eura za opremanje Streetball igrališta – objasnili su iz Hrvatske Lutrije.