Nova investicija od 3,1 milijuna kuna u Jalžabetu: do kraja godine dovršit će se kanalizacijski sustav te pročistač

J.Š./Varaždinske vijesti | 18.4.2020. u 15:21h | Objavljeno u Našim krajem

U Općini Jalžabet u petak su uvodnim sastankom predstavnika Općine, izvođača radova i tvrtke Varkom, započeli radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava za preostali dio mjesta Jalžabet te za Imbriovec. Riječ je o investiciji vrijednoj 3,125 milijuna kuna.

– Riječ je o iznosu gdje Hrvatske vode financiraju 80 posto troškova dok je Općina u svom proračunu osigurala preostali dio od 20 posto, odnosno 625 tisuća kuna. U petak je održan sastanak uvođenja izvođača radova u posao. Kada se dovrši spomenuti kanalizacijski sustav oko 1.000 mještana dijela Jalžabeta i cijelog Imbriovca moći će se priključiti na sustav – pojasnio je načelnik Općine Jalžabet Mirko Magić koji je najavio i dovršetak izgradnje pročistača do kraja godine.

– Kada se dovrši spomenuti kanalizacijski sustav priključit će se krajem godine na dovršeni pročistač. Znači do kraja godine planiramo pustiti u rad cijeli kanalizacijski sustav mjesta Jalžabet – završio je Magić.

Na početku radova bili su i saborski zastupnik i predsjednik Općinskog vijeća Jalžabeta Josip Križanić te njegov saborski kolega Anđelko Stričak.

– Ovo je treća faza izgradnje kanalizacije i oborinske odvodnje u mjestu Jalžabet. Time ćemo završiti samo mjesto Jalžabet i Imbriovec. Novakovec, treće mjesto koje je spojeno na pročistač Jalžabet, kandidirat ćemo na fondove. To je tzv. istočni dio općine, dok je zapadni dio većim dijelom gotov. Preostaje dio Jakopovca i Kaštelanca. Ovim tempom bi kroz dvije do tri godine sami završili svoju aglomeraciju odnosno kompletnu kanalizaciju i oborinsku odvodnju u cijeloj općini, za sedam naselja i s dva pročistača – izjavio je Križanić.

Veliku investiciju, ali i činjenicu da ovime mještani općine Jalžabet imaju jednake standarde života kao i građani u većim mjestima, pohvalio je Stričak dodajući da se ovakvim primjerima opravdava postojeći teritorijalni ustroj RH.

– Tko će se bolje brinuti za svoja mjesta nego sama općina i njeno vodstvo. Da Jalžabet nije općina zasigurno ne bi bilo ni postojeće Poduzetničke zone, ovakvih investicija, ali i ulaganja u školstvo i ostale objekte. Na ovaj se način potvrđuje da Općine znaju i mogu, i da zasigurno imaju opravdanost što postoje – zaključio je Stričak.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci