NOGOSLUP Gdje je zapelo s izgradnjom nogostupa kroz Bedenec? Foto: Čitatelj

NOGOSLUP Gdje je zapelo s izgradnjom nogostupa kroz Bedenec?

| 19.7.2023. u 17:30h | Objavljeno u Našim krajem

"Ovaj lijepi nogoslup izgradio je Grad Ivanec za selo Bedenec - pa hvala im na tome! Badijenci" – stoji na natpisu koji je nedavno osvanuo uz glavnu cestu u Bedencu.

Ironična poruka odraz je pritužbi na nedovršeni nogostup, a kako napominju neki od mještana, nakon radova prije 2-3 godine, sve je stalo.

bedenec_cesta_nogostup_vv_arhiva_3.jpg

- Na potezu uz cestu, gdje bi trebao biti nogostup, sada je šljunak, kamenje i korov, što predstavlja opasnost za pješake – ukazuju mještani.

Pojašnjenje smo zatražili iz ivanečke gradske uprave, a u odgovoru su napomenuli da je predmetna prometnica u ingerenciji Županijske uprave za ceste Varaždinske županije, koja je odgovorna i za održavanje kako kolnika tako i bankina, odvodnih jaraka i ostaloga u cestovnom pojasu.

- Prije nekoliko godina izvodili su se radovi na sanitarnoj kanalizaciji naselja Bedenec, radi se o EU projektu investitora Ivkom-vode d.o.o. Ivanec. S obzirom na to da je bilo predviđeno da se paralelno s radovima na sanitarnoj kanalizaciji izvede i oborinska odvodnja županijske ceste, jer se dio sanitarne kanalizacijske mreže smještao u odvodne jarke uz cestu, na inicijativu Grada Ivanca ŽUC je ugovorio radove na uređenju oborinske odvodnje, pri čemu je Grad Ivanec podmirio 45% troškova, u iznosu oko 1,8 mil. kuna. Preostalo je izvesti još dio odvodnje ceste, položiti rubnjake za nogostup te asfaltirati ga. Grad je bio spreman financijski poduprijeti ŽUC u asfaltiranju nogostupa, međutim bez pozitivnog odgovora druge strane – odgovorili su nam iz Grada Ivanca.

bedenec_cesta_nogostup_vv_arhiva_1.jpg

Dodali su da je tijekom ove godine Grad Ivanec pokrenuo inicijativu za uređenjem, među ostalim, i ove dionice županijske ceste.

- Budući da projektnom dokumentacijom nije bilo predviđeno uređenje čitave dionice županijske ceste kroz naselje Bedenec, dogovoreno je da Grad Ivanec naruči izradu projektne dokumentacije, što je i učinjeno – istaknuli su, uz napomenu da su sve ove aktivnosti pokrenute prije katastrofalnih poplava prije dva mjeseca, koje su uzrokovale velike štete na prometnoj infrastrukturu i znatno otežale provođenje ranije planiranih aktivnosti.

- Kada projektna dokumentacija bude dovršena i poznati svi elementi, tehnički i financijski, Grad će sa ŽUC-om razmotriti mogućnosti dovršetka uređenja i oborinske odvodnje i nogostupa kroz čitavo naselje Bedenec. Grad Ivanec je spreman uključiti se u sufinanciranje predmetnih radova kad se stvore tehničke mogućnosti za iste, a konačna odluka je na ŽUC-u u čijoj je nadležnosti ova cesta – naglasili su iz ivanečke gradske uprave.

bedenec_cesta_nogostup_vv_arhiva_2.jpg

Označeno u