Nisu ga htjeli, a sada ga fizički napadaju jer nije oženio njihovu kćer

vv | 27.11.2023. u 18:00h | Objavljeno u Crna kronika

Bilo je jutro tog utorka, 7. studenog, kada je 18-godišnji T. I. sa malodobnim sinom svog nećaka krenuo u lokalnu trgovinu u Paragu po nekoliko namirnica kada je sve krenuo po zlu dolaskom njemu poznate osobe.

- Pristupio sam u ovo državno odvjetništvo kako bi prijavio prijetnje, tjelesne ozljede, zlostavljanja, maltretiranja, kako fizički tako i emotivno od strane L. P. Više puta sam bio na policiji i prijavljivao L. P., no sami policajci kada bih ga prijavio su se meni žalili da je L. P. lud i od tih prijava nije bilo ništa. Današnjeg dana nakon što sam se probudio, zajedno sa sinom od svog bratića koji ima kojih 4 ili 5 godina, otišao sam do dućana, a kada smo se vraćali iz dućana prema doma, Parag 58, po putu smo sreli L. P. u kamionu, bio je sam. Kada nas je L. P. spazio krenuo je s kamionom prema meni te me htio pregaziti, no ja sam to na vrijeme shvatio i brzo se maknuo. Nakon toga je L. P. izašao iz kamiona i počeo me udarati rukama po licu i tijelu te mi je cijelo vrijeme prijetio, ali od šoka ne znam koje prijetnje je točno izgovorio. Inače mi je L. P. već znao ranije prijetiti i dolaziti kod mene kući i raditi mi probleme - istaknuo je T. I. u zapisniku koji je predan Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Zbog čega je pretučeni T. I. dobio fizičke ozljede zbog kojih je završio u bolnici i zbog kojih se sumnjalo na lakši potres mozga? Naime, T. I. je bio u vezi s kćerkom L. P., veza je trajala svega 6 mjeseci. U početku te veze, L. P. se protivio toj vezi i stvarao probleme za T. I. te je shvatio da ukoliko ne prekine vezu, neće biti dobro završiti za njega i njegove roditelje. Otac T. I. je također dobivao razne prijetnje od strane obitelji L. P. Fizičko zlostavljanje i prijetnje su se nastavile i nakon prekida veze te unatoč tome što roditelji nisu voljeli svog “zeta” te su se ga konačno riješili, zbog toga što se doznalo da su imali seksualne odnose tijekom veze, a po romskom običaju se očekuje da trebaju stupiti u brak ukoliko su prethodno imali odnose te su sada željeli prisiliti T. I. da se oženi s njihovom kćeri.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...