FOTO Nezaobilazna jesenska manifestacija „Martinje v Marofu” i ove godine privukla posjetitelje

VV | 12.11.2022. u 19:13h | Objavljeno u Našim krajem

Udruga vinogradara i voćara Pinta Novi Marof i gradska Turistička zajednica ove su subote organizirali već tradicionalno „Martinje v Marofu”, a da nezaobilazna novomarofska jesenska manifestacija postaje sve prepoznatljivija diljem Hrvatske dokazuje i činjenica da je i ove godine privukla brojne posjetitelje, pa čak i one s hrvatske obale.

Novomarofska Udruga vinogradara i voćara Pinta svake godine organizira dobru zabavu povodom Martinja, a dobre kapljice, jela i još bolje fešte nije nedostajalo ni danas. Potvrdila je to i predsjednica Udruge Ankica Kuzmić naglasivši kako je „Martinje v Marofu” već nadaleko poznato.

-Godina u Novom Marofu počinje s Pintom i završava s Pintom. Možemo se pohvaliti velikim brojem vrhunskih vina koja osvajaju medalje. Naši članovi su i vinarije poput Šafrana, Bolfana, Kopjara i Košćaka koji su već nadaleko poznati jer su sa svojim vinima i na prestižnom Decanteru postigli zavidne rezultate – rekla je Kuzmić najavivši kako će sljedeće godine njihova Udruga biti i domaćin Zlatne kapljice.

Voditeljica Turističke zajednice Novog Marofa Renata Horvatić pohvalila je odličnu suradnju s Udrugom Pinta, ne samo na njihovoj centralnoj manifestaciji krštenja mošta, već i na drugima u koje se uvijek rado uključuju.

-Turistička zajednica u „Martinje v Marofu” uključuje se i s organizacijom Martinjskog sejma na kojem se ove godine okupilo 20-ak izlagača sa zaista raznolikom ponudom. Tako uz nezaobilazne jesenske delicije u ponudi imamo čak i kozmetiku od grožđa. Naši vinari izložili su svoja vina koja su osvojila prestižne Decanter, ali i brojne druge nagrade i medalje – naglasila je Horvatić dodavši kako vrhunska vina po kojima je ovaj kraj poznat predstavljaju dodatan turistički potencijal njihovog područja.

Naime, vinari će uskoro imati i svoje kušaone koje će Turistička zajednica uključiti i u obilaske i turističke ture kako bi se i ona, uz sva prirodna bogatstva koja novomarofski kraj krije, prezentirala i dodatno promovirala.

-S obzirom na odličan odaziv s punim pravom možemo reći kako je „Martinje v Marofu” postalo nezaobilazna jesenska manifestacija našeg kraja – zaključila je Horvatić.

Grad Novi Marof podržava sve manifestacije na svom području, pa tako i Martinje kojim se vrhunska vina ovog kraja predstavljaju ne samo kao dodatan turistički potencijal, nego i mogućnost daljnjeg ekonomskog razvoja.

-Naše „Martinje v Marofu” već je tradicionalno je privuklo brojne posjetitelje koji ga svake godine sve više i više prepoznaju kao lijepu i zanimljivu manifestaciju, mjesto za druženje i okupljanje te dobru hranu i vina što je u tradiciji ovog kraja. Stižu nam i posjetitelji iz čitave Hrvatske, tako da su danas ovdje s nama i gosti s hrvatske obale – poručio je gradonačelnik Siniša Jenkač.

Novomarofski vinari sve su više usmjereni prema razvoju kvalitetnih vina što potvrđuje i činjenica da su sve prepoznatljivija diljem Hrvatske.

-Vrlo je važno da vinari inzistiraju na kvaliteti, ulažu u nju, ne samo u kvantitetu i da potičemo i druge koji razmišljaju o bavljenju vinarstvom da se odvaže na taj korak. Danas vinarstvo više nije samo hobi, nego upravo poticajima koje daju država, županija i lokalna samouprava želimo potaknuti proizvođače da krenu u ozbiljniju proizvodnju za stvaranje jednog biznisa i razvoj poljoprivrede – zaključio je Jenkač.

Središnji dio „Martinja v Marofu” i ove je godine bila ceremonija krštenja mošta koju je prema Križevačkim štatutima predvodio ceremonijal meštar Krunoslav Čolo, a za dobru zabavu bili su zaduženi Fiškali.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci