Nastavljaju se radovi na izgradnji kanalizacije u općini Gornji Kneginec Foto: Općina Gornji Kneginec

Nastavljaju se radovi na izgradnji kanalizacije u općini Gornji Kneginec

Varaždinske vijesti | 28.1.2021. u 17:17h | Objavljeno u Našim krajem

U utorak, 26. siječnja održan je u Općini Gornji Kneginec sastanak na temu ovogodišnjih radova na izgradnji kanalizacije na području općine, a koji se izvode u sklopu projekta Aglomeracija Varaždin.

Uz predstavnike Općine, općinskog načelnika Gorana Kaniškog i voditelja komunalnog odsjeka Damira Keretića, sastanku je bio nazočan predstavnik tvrtke izvoditelja Brodska Posavina d.d. Višeslav Vrljić. Na sastanku su predstavnicima Općine, uz izvješće o dosad izvršenim radovima na izgradnji kanalizacije u južnom dijelu naselja Turčin, prezentirani rokovi početka i završetka radova na izgradnji kanalizacije i u drugim općinskim područjima, te način i rokovi sanacije javnih površina nakon obavljenih radova.

aglomeracija_radovi_kneginec_2021_1.jpg

Radovi su ovog tjedna već započeli u odvojku Vukovarske ulice (Vučkovečki) u Turčinu gdje se radi spoj kanalizacije istočnog dijela naselja Turčin na kanalizacijski kolektor, a nakon toga odmah će uslijediti radovi na izgradnji sanitarne kanalizacije u ulici Dubrava, dok će radovi u ulici Vukovarska uslijediti u ožujku.

Do sredine veljače započeti će i radovi na izgradnji kanalizacije u početnom dijelu ulice Dugi Vrh (od raskrižja s Kolodvorskom ulicom do posljednje kuće prije početka šume Cukavec), a do kraja veljače započeti će i radovi na izgradnji kanalizacije u ulici Mostečka (drugi dio).

Tijekom ožujka obavljati će se radovi na izgradnji kanalizacije i prepumpne stanice na Malom Vrhu (predio Šemigova graba), a započeti će i radovi na spoju postojeće kanalizacije iz smjera Topličke ulice, te ulica Mozdernjak i Halić, na postojeći kanalizacijski kolektor kod Melinca.

Krajem ožujka započeli bi i radovi na rekonstrukciji postojeće kanalizacije i izgradnji preljevne građevine na početku Radničke ulice u Donjem Knegincu, a ovisno o vremenskim uvjetima, završetak svih radova na izgradnji kanalizacije u sklopu projekta Aglomeracija Varaždin na području općine planiran je za 26. travnja ove godine.

aglomeracija-Donji_Kneginec.jpg

aglomeracija-Dugi_Vrh.jpg

aglomeracija-Mali_Vrh.jpg

aglomeracija-Melinec_Mosteka.jpg

aglomeracija-Turcin.jpg

aglomeracija_radovi_kneginec_2021_2.jpg