Nastavlja se uređenje Muzeja planinarstva, iz ministarstva stiglo i novih 300.000 kuna Foto: Grad Ivanec

Nastavlja se uređenje Muzeja planinarstva, iz ministarstva stiglo i novih 300.000 kuna

Varaždinske vijesti | 14.8.2018. u 17:58h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Ivanec raspisao je postupak javne nabave za nastavak gradnje Muzeja planinarstva Ivanec – 2. faza, za izvođenje građevinskih radova u cijelom obuhvatu muzejskog objekta, uključujući i njegovo stavljanje "pod krov".

Uz zidarske i prateće betonske i armiranobetonske radove, projektom je obuhvaćena i izgradnja metalne konstrukcije krovišta, izvođenje staklarskih i pokrivačkih radova te izolacije ravnih krovova i ovješenih ventiliranih pročelja. Procijenjena vrijednost radova je 1,49 milijuna kuna.

Nastavak gradnje muzeja će s 800.000 bespovratnih kuna sufinancirati Ministarstvo kulture, temeljem uspješne prijave projekta koji je Grad Ivanec prijavio na Poziv resornog ministarstva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH za 2018. godinu.

Također, Gradu Ivancu je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo 300.000 bespovratnih kuna za sufinanciranje izrade izvedbenih projekata 2. faze Muzeja planinarstva Ivanec.

Riječ je o potpori odobrenoj u sklopu Programa pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

- Ova, razmjerno visoka financijska potpora će, uz proračunska sredstva, omogućiti Gradu Ivancu izradu svih izvedbenih projekata (arhitektonski projekt, projekt interijera, projekt okoliša) planiranih za drugu fazu gradnje i uređenja muzeja - ističu iz Grada Ivanca.

Druga faza podrazumijeva izradu projekata koji se odnose na sheme i odabir završnih obrada, na dizajn opreme i muzejski postav prema muzeološkoj koncepciji te izradu projekta uređenja okoliša i dizajna kompletnog eksterijera (stubišta, rampe, opločenja, rasvjete, hortikulture itd.).

Temeljem provedene javne nabave izrada izvedbenih projekata povjerena je Arhitektonskom studiju Nexar d.d. iz Ivanca, a ukupna vrijednost nabave je 498.750 kuna. Od toga će se 300.000 kuna financirati iz dobivenih potpornih sredstava resornog ministarstva, a ostalo iz sredstava proračuna Grada Ivanca.

ivanec-muzej-planinarstva.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci